Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EW140C en EW160C voor Luijendijk & van der Wal uit Zuidland

Publicatiedatum: 10-06-2010 08:50
Bij Luijendijk & van der Wal Service B.V. neemt het aantal Volvo machines toe. Onlangs schafte ze nog een Volvo L60F aan. Op dit moment wordt het machinepark in Zuidland uitgebreid met twee wielgraafmachines, een Volvo EW140C en Volvo EW160C en een gebruikte Volvo ECR28 binnendraaier.
EW 140 C en  EW 160 CEW 140 C en EW 160 C

Ard Luijendijk licht toe: “We hebben gekozen voor deze Volvo graafmachines omdat deze standaard zo compleet zijn uitgerust, een hoogwaardige afwerking hebben, aftersales bij Kuiken goed is en de machines voldoen aan de veiligheidseisen inclusief de bijbehorende veiligheidspapieren”. De twee Volvo graafmachines worden ingezet in de petrochemische industrie. Luijendijk & van der Wal Graafmachine verhuur en Transportbedrijf B.V. houdt zich bezig met verhuur van grondverzetmachines en aanneming van grond- en verhardingswerkzaamheden. In deze industrie zijn er hoge veiligheidseisen waar men aan moet voldoen.

De nieuwe Volvo graafmachines voeren beperkt hijswerk uit. De machines zijn uitgerust met steunpoten om een betere hijstabel te krijgen. Hiervoor beschikken de machines over drie speciale hijsprogramma’s. Tevens is de machine uigerust met een vonkenvanger. Deze is nodig voor het werk op de raffinaderijen. Verder zijn de machines beveiligd met een extra slangbreukventiel op de bakcilinder en omschakeling bak/schaar om de verlenggiek mee te kunnen bedienen. Het werkgebied van Luijendijk & van der Wal Service B.V. is op de Maasvlakte tot Moerdijk. Het bedrijf heeft 30 medewerkers in dienst en bestaat bijna 40 jaar. De eerste Volvo mobiele graafmachine was een EW180B en werd gekocht in 2005. Eerste wiellader was in 1993 de Volvo L70, vorig jaar ingeruild voor de L60F.

www.kuiken.nl

Volvo EW140C en  EW160C voor Luijendijk & van der Wal uit ZuidlandVolvo EW140C en EW160C voor Luijendijk & van der Wal uit Zuidland