3 MAN TGM oprijwagens voor Oskam uit Utrecht

Gepubliceerd op 27-07-2010 09:00
Aannemersbedrijf Oskam in Utrecht kent diverse specialismen binnen de bouwwereld. Daarbij verricht men vele werkzaamheden in de binnensteden en dat vraagt tegenwoordig om steeds schoner materieel. Vandaar dat er recent drie nieuwe TGM oprijwagens met een EEV-dieselmotor bij het aannemersbedrijf zijn afgeleverd.
MAN TGM oprijwagenMAN TGM oprijwagen

Deze uiterst schone dieselvoertuigen worden ingezet om de kleinere bouwmachines (tot 7 ton) van en naar de werken in de binnensteden te brengen. Twee van de voertuigen zijn voorzien van een vangmuilkoppeling om extra equipment op een aanhanger of dieplader in een keer mee te nemen.

Het bedrijf telt 115 materieeleenheden, variërend van bestelauto’s, tot machines en vrachtauto’s. Jos van Rooijen algemeen directeur van aannemersbedrijf Oskam: “MAN is hier vanaf het allereerste begin in bedrijf als vrachtauto. Wij hebben sinds het begin van de tachtiger jaren een lange en prima relatie met de dealer ROSIERVANDENBOSCH. Momenteel hebben wij meerdere uitvoeringen van MAN rijden: haakarmauto’s met een triple onderstel, containerauto’s en nu drie oprijwagens. Die vervangen twee wat oudere, maar zeker nog niet versleten MAN’s en een auto van een ander merk. Ik heb nog gevraagd of die auto’s niet van een nieuwere en schonere motor voorzien konden worden, maar dat bleek niet mogelijk. Op zich spijtig, want die auto’s waren technisch nog prima. De reden om voor MAN te kiezen ligt zeker in de goede prijs/kwaliteit verhouding, de al; genoemde lange goede relatie met de dealer en de beschikbaarheid van de juiste voertuigen voor ons werk. Wij hebben de machine oprijbakken laten overplaatsen op de nieuwe MAN’s TGM die met hun EEV-dieselmotoren ook weer vele jaren de milieuzones van de steden in mogen. Dit is immers het schoonste dat er op dieselgebied momenteel te krijgen is. Alle drie de auto’s zijn voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak, om ook op minder gebaande wegen voldoende tractie te hebben.” De auto’s worden in eigen beheer onderhouden en waar nodig sluit de MAN dealer daar op aan.  

De huidige directeur heeft het bedrijf in 1998 volledig overgenomen, nadat hij er al ruim twintig jaar werkte. In 1964 begon het familiebedrijf in een relatief kleine schuur in De Meern. Inmiddels is men op Industriepark Utrecht Lage Weijde gevestigd op een terrein van bijna 40.000 vierkante meter. Een locatie waar alle onderdelen zijn gevestigd en waar men een directe verbinding met het Amsterdam Rijnkanaal heeft. Destijds voerde men de werkzaamheden uit met tractoren van het merk John Deere en de groen/gele kleuren van dat merk zorgen nog steeds voor de herkenbaarheid van het Oskam materieel.

“Wij doen sloop-, grond-,  riool- en straatwerken en zijn daarbij gespecialiseerd in het asbest verwijderen en recyclen. Bodemsanering is een ander specialisme van ons bedrijf evenals het opsporen van niet gesprongen explosieven. Waar veel mensen ons van kennen is het kleine en grote riool- en straatwerk, het bouwrijp maken, maar de vele huisaansluitingen, die wij met onze 175 mensen dagelijks realiseren”, vertelt Jos van Rooijen.

www.oskam.nl
De MAN TGM oprijwagen voor Aannemersbedrijf Oskam B.V.De MAN TGM oprijwagen voor Aannemersbedrijf Oskam B.V.

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!