Communicatie software Groen, Grond en Infra

2 x Ahlmann AZ 150e voor Coremans uit Breda

Publicatiedatum: 05-08-2010 12:25
Nadat Gebr. Coremans Grondwerken BV uit Breda onlangs twee nieuwe Ahlmann zwenkladers AZ 150e in gebruik nam, werden beide machines vrijwel meteen ingezet op een dijkversterking langs de Nederlek.
Ahlmann shovelAhlmann shovel

Op het gebied van grond-, weg- en waterbouw is het leggen van dijken echt zo'n typisch Nederlands werk. Omdat het van levensbelang is dat de dijken onder alle omstandigheden hun werk blijven doen moeten ze goed worden onderhouden. Door verhoogde danwel gewijzigde risico's is het in bepaalde gevallen ook zelfs noodzakelijk om dijkvakken te versterken.

In opdracht van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard wordt momenteel een dijkversterking langs de Nederlek gerealiseerd. Het werk duurt nog tot oktober 2011 en wordt uitgevoerd door Combinatie Schuwagt. Gebr. Coremans voert de werkzaamheden uit in opdracht van de combinatie en heeft - naast de twee Ahlmann's - een groot aantal graafmachines op dit werk ingezet.

Machinist Rien de Jongh en Anton v.d. Klundert draaien op de beide Ahlmann zwenkladers AZ 150e. De werkzaamheden zijn zeer divers en bestaan o.a. uit het bijrijden van pallets met basaltblokken en opsluitbanden.

Per schip wordt het zware halfverhardingsmateriaal Lidomix (ca. 2.300 kg/m³) aangevoerd. Door de zwenkladers worden met behulp van GPS-apparatuur enkele duizenden tonnen van deze mix - bestaande uit hoogovenslakken, zand en cement -  over vele kilometers dijk geëgaliseerd. De steunen en bekabeling voor het GPS werden door Gebr. Coremans zelf op de zwenkladers gemonteerd.

www.coremans.com

2 x Ahlmann AZ 150e voor Coremans uit Breda2 x Ahlmann AZ 150e voor Coremans uit Breda