4 Scania's G 400 10x4/6 voor Romers uit Rozenburg

Gepubliceerd op 10-08-2010 09:45
Romers Transport uit Rozenburg (ZH) neemt in totaal vier nieuwe Scania vijfassers in gebruik. De G 400 10x4/6 chassis hebben vijf assen, waarvan de middelste as door Scania Groningen is bijgebouwd. De dubbele aandrijving en drie gestuurde assen - waarvan één hefbaar - zorgen voor een nuttig laadvermogen van 31 ton gecombineerd met een laag eigen gewicht.
Scania G 400 10x4/6Scania G 400 10x4/6

Daarnaast zijn twee van de vier voertuigen voorzien van de zogeheten Red River Live Bottom bandopbouw. De opbouw is afkomstig van Trailking Industries uit de Verenigde Staten waar het systeem al langer op grote schaal wordt toegepast. H&W Nutzfahrzeugtechnik uit Duitsland heeft de rechten voor Europa verworven. Een hydraulisch aangedreven rondlopende band aan de onderzijde van de laadbak zorgt dat de lading uit de laadbak wordt gedraaid in plaats van te hoeven kiepen. De complete lading wordt hierdoor meegenomen zonder slipvorming. Andere voordelen zijn dat er geen problemen ontstaan bij werkzaamheden in tunnels, bij bovenleidingen of viaducten en dat de lading meer gecontroleerd geleverd kan worden.

De combinatie van deze opbouw met de Scania vijfasser is zeer gunstig gezien de goede gewichtsverdeling met meer druk op de voorassen bij gelijkmatige belading. Het nuttig laadvermogen van 31 ton is zeer bijzonder bij dit soort voertuigen. De vier Scania’s zijn vernieuwde G-series, voorzien van de CG 16 dagcabine, het nieuwe interieur, de tweepedaals Scania Opticruise en camerasystemen voor de veiligheid. De 400 pk sterke Scania XPI motor zorgt er voor dat de Euro 5 norm wordt behaald zonder toevoeging van AdBlue.

Romers Transport is een zelfstandige werkmaatschappij binnen Volkers-Wessels en is gespecialiseerd in kippertransporten, weg- en exceptionele transporten en de handel en overslag van bouwgrondstoffen en wegenbouwmaterialen. De nieuwe Scania’s zullen voornamelijk worden ingezet voor het vervoer van asfalt. De speciale opbouw zorgt voor minder ontmenging en een constantere temperatuur van het asfaltmengsel. Door de vorm van de laadbak wordt in het midden van de asfaltmachine gestort, waardoor temperatuurverlies aan de zijkanten van de hopperbak wordt voorkomen. Door minder ontmenging en een constantere temperatuur van het asfalt is er minder kans op vorstschade van de asfaltlaag. Ook het restproduct in de laadbak wordt geminimaliseerd. Ten slotte is Romers Transport ook flexibel als zijdelings gelost moet worden bij de aanleg van bijvoorbeeld fietspaden. De montage van een dwarsband biedt hier de perfecte uitkomst. De nieuwe voertuigen zijn afgeleverd door de nieuwe Scania vestiging in Alblasserdam.

www.romerstransport.nl
Scania vijfasser van Romers Transport met een Red River Live Bottom bandsysteemScania vijfasser van Romers Transport met een Red River Live Bottom bandsysteem

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!