Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ahlmann zwenklader AZ 210e werkt aan A2

Publicatiedatum: 11-08-2010 09:25
Ook Kees Slob Shovelverhuur uit Noordeloos werkt mee aan de verbreding van de A2. Kees Slob heeft al een aantal jaren diverse Ahlmann zwenkladers voor de verhuur. Op dit werk is machinist Floris bezig met de AZ 210e.
Ahlmann shovelAhlmann shovel

Naast de puinbak kan hij beschikken over diverse masten (uitschuifbare en vast) en een palletvorkinstallatie. Door het hydraulische snelwisselsysteem is binnen enkele ogenblikken van uitrustingsstuk gewisseld en kan de machine voor de vele verschillende taken op en rond de bouwplek ingezet worden. Met de machine werden o.a. onder een nieuwe viaduct van verkeersknooppunt Deil betonnen keerwanden geplaatst. De AZ 210e is met een bakinhoud van 2.100 liter en 15 ton inzetgewicht de grootste zwenklader in het programma van Ahlmann. Ongekend van deze zwenklader is de enorme laadhoogte van 4 meter .

De A2 is een van de oudste, drukste en belangrijkste snelwegen van ons land. De weg begint in Amsterdam bij de Nieuwe Utrechtsebrug en loopt via Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven naar Maastricht. De A2 is essentieel voor de bereikbaarheid van deze steden en de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport en Maastricht Airport. Deze rijksweg is 212 kilometer lang.

Verbreding A2
Door toename van het verkeer op de A2 zijn er de laatste jaren dagelijks lange files. Om de doorstroming op de A2 structureel te verbeteren werkt Rijkswaterstaat hard aan het aanpassen en verbreden van de weg. In 2012 is het grootste deel van de snelweg van Amsterdam tot Maastricht gereed.

Werkzaamheden
De ingrijpende wegwerkzaamheden aan de A2 zijn nodig om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Dit brengt nu en de komende jaren wel eerst extra verkeershinder met zich mee: tijdelijk meer lange dagelijkse files, omleidingen, afsluitingen en versmallingen. Rijkswaterstaat doet er alles aan om die overlast te beperken.

Omleidingen en afsluitingen worden zorgvuldig gepland, zodat het verkeer zo veel mogelijk blijft rijden. Tijdens bouw- en onderhoudsprojecten wordt vooral 's nachts, in de weekenden en buiten de spits gewerkt. Daarnaast informeert Rijkswaterstaat voorafgaand en tijdens de reis zo goed mogelijk over wegafzettingen, verkeershinder en alternatieven.
(Bron: Rijkswaterstaat)

www.ahlmann.nl

Ahlmann zwenklader AZ 210e van Kees Slob Shovelverhuur werkt aan A2Ahlmann zwenklader AZ 210e van Kees Slob Shovelverhuur werkt aan A2