Communicatie software Groen, Grond en Infra

Terex-Pegson Metrotrak voor BRL uit Lopik

Publicatiedatum: 10-09-2010 09:35
Onlangs is er een nieuwe Pegson rupsmobiele puinbreker afgeleverd bij B.R.L. B.V. in Lopikerkapel. De Bruijn Recycling Lopik B.V. is al vele jaren actief in het mobiel breken op locatie voor haar klanten. Uiteraard wordt er volgens de nieuwst richtlijnen geproduceerd, B.R.L. is daarvoor BRL2506 gecertificeerd.
Rupsmobiele puinbrekerRupsmobiele puinbreker

Gezien de positieve ervaringen met de eerder geleverde machines en goede ondersteuning door de leverancier heeft B.R.L. B.V. doen beslissen om wederom te investeren in de derde  nieuwe Powerscreen®Pegson Metrotrak waardoor het machinepark zeer jong blijft en daardoor zeer productief inzetbaar is voor hun opdrachtgevers. Een eerder geleverde Metrotrack door Marijs Recyclingtechniek is ingeruild.

De nieuwe geleverde Pegson Metrotrak is optioneel uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare breekopening waardoor het zeer gemakkelijk en snel mogelijk is de breekopening te verstellen.

De invoeropening van de M-serie kaakbreker is 900mm breed en 600mm diep, voordat het materiaal de breker inloopt gaat het eerst over de geïntegreerde voor-afzeving die in de opgaventrechter zit. Het voordeel hiervan is dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtage naar beneden doordat de fijne fracties door de bypass rechtstreeks onder de breker uitkomen en niet door de breker gevoerd hoeven te worden.

De aandrijving van de Metrotrak wordt uitgevoerd door een CAT6.6 ACERT Tier III motor met een vermogen van 188Pk bij 1800 rpm. Aan deze 6 cilinder dieselmotor zitten David Brown hydrauliek pompen gemonteerd die zorgen voor de aandrijving van de verschillende componenten op de machine. De bekkenbreker wordt rechtstreeks(V-snaren) via een koppeling door de motor aangedreven.

Uiteraard is ook deze Metrotrak uitgevoerd met een stofbestrijdingsinstallatie die op verschillende punten in de machine een nevel verspreidt,zodat het veroorzaken van stofoverlast rond de machine tot een minimum beperkt wordt.

De Pegson rupsmobiele puinbreker heeft een eigen gewicht van ca. 30 ton en is daardoor zeer gemakkelijk te transporteren door de eigen dieplader van De Bruyn Recycling Lopik B.V. tussen de verschillende werken.

www.rensdebruijn.nl

Terex-Pegson Metrotrak voor BRL uit LopikTerex-Pegson Metrotrak voor BRL uit Lopik