Communicatie software Groen, Grond en Infra

Behendigheidswedstrijd Grondverzet Machines

Publicatiedatum: 17-09-2010 07:25
Het team van Coöp. Van der Loo/Van Aaken wint titel en beker op het achtste Nederlands Kampioenschap behendigheidswedstrijd voor machinisten met grondverzetmachines.
Spijker poepenSpijker poepen

Zondag 5 september werd het Nederlands Kampioenschap behendingheids-wedstrijd voor machinisten met grondverzetmachines georganiseerd. Dit jaar werd het Kampioenschap alweer voor de achtste keer gehouden. Op het zonovergoten evenemententerrein van de Fam. Essens in het Brabantse Best werd door 25 teams van 3 personen een sportieve strijd om de titel geleverd.

Voor elk team waren er 10 behendigheidsspellen, variërend van water halen, muur metselen, spijker poepen, pallets stapelen, bowlen, blokken stapelen, naald en draad, beugelen, bal opleggen en spiraal die uitgevoerd moesten worden met een hydraulische graafmachine of wiellader.

Aan het einde van de dag bleek het team van Coöp. Van der Loo / Van Aaken uit Oost-, West-, Middelbeers het meest behendig en ging met de titel en beker aan de haal. Loonbedrijf Fiers (winnaar in 2009) werd tweede en het team van A. Jansen bv ging met de derde prijs naar huis.

Het mooie aan dit Kampioenschap is volgens organisator Lambert Essens dat alle teams met diverse machines van verschillende merken moeten omgaan. De spellen moesten door de deelnemers gespeeld worden met een minigraver, hydraulische graafmachine, shovel of zwenklader van Hitachi (Pellen), Liebherr (W & H), Doosan (Staadegaard), Case (Van der Vrande), JCB (JCB Waardenburg), Hyundai (Evax), Volvo (Kuiken) en Ahlmann & Mecalac (Ahlmann Nederland). Alle machines en uitrustingsstukken werden voor deze dag belangeloos door de respectievelijke dealers danwel importeurs ter beschikking gesteld.

Kinderen konden zich vermaken; met een Weidemann pallets stapelen of spijker poepen met een Kubota minigraver. Voor de allerkleinsten stond er een springkussen opgesteld. Volwassene konden vanaf een 23 m hoge verreiker abseilen.


Beugelen met Ahlmann AZ 150eBeugelen met Ahlmann AZ 150e