Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ahlmann zwenklader AZ 45e voor Verdam

Publicatiedatum: 23-09-2010 10:05
Edwin Verdam uit Maarssen werkt sinds deze zomer met een Ahlmann zwenklader AZ 45e. De AZ 45e vervangt een AZ 4 die hij in 2002 gebruikt kocht.
Ahlmann shoveltjeAhlmann shoveltje

In de omgeving van Maarsen worden allerlei klussen uitgevoerd zoals hovenierswerk, bermonderhoud, inzaaiwerk, straat- en grondwerk en onderhoud van bedrijfsterreinen. Naast de puinbak heeft Edwin de beschikking over een dichte bak, palletvorkinstallatie en veegmachine. Ter beveiliging van zijn materieel is op de machine een BMWT-Lock startblokkeringssysteem gemonteerd.

Aan het machinepark dat - naast de Ahlmann zwenklader AZ 45e - bestaat uit diverse minigravers en een tractor met diverse aanbouwwerktuigen en een 12 tons kipper is niet te merken dat het hier om een eenmansbedrijf gaat. 'Een bewuste keuze en dat bevalt me prima' aldus Edwin. Wel worden wekelijks voor deze machines machinisten ingehuurd. Indien nodig kan bijvoorbeeld ook een vrachtauto met knijper of een koppel straatmakers ingezet worden. Last but not least spreekt hij uiteraard zijn waardering uit voor de hand-en-spandiensten die regelmatig door vader Theo worden verricht.

Fort Maarsseveen
Het bedrijf is gevestigd naast Fort Maarsseveen. Hier worden regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Zo werd nog net voor het begin van de Fortenmaand - voor de veiligheid van de bezoekers - een bielzentrap verwijderd. Hiervoor werd de AZ 45e met palletvorken ingezet. Dit fort maakt deel uit van de verdedigingswerken van de Hollandse Waterlinie. Het verdedigingswerk is aangelegd tussen 1880 en 1881. Dit werk moest de Maarsseveense dijk en de vaart naast de dijk beschermen. Fort Maarsseveen was geschikt voor het herbergen van 82 manschappen en 6 stukken geschut. Boven op de bomvrije kazerne is een picknickplaats aangelegd. Vanaf deze plaats is de omgeving van het fort goed te zien. Het fort is eigendom van de provincie Utrecht en is buitenom vrij toegankelijk.

Edwin stamt uit een aannemersfamilie. Zijn vader was - samen met 4 broers - firmant in Fa. Gebr. Verdam Maarssen. In die tijd maakte hij al kennis met Ahlmann. De Gebr. Verdam hadden al in 1977 hun eerste AS 7.  Na zijn opleiding aan de Middelbare Tuinbouwschool zou Edwin als hovenier aan het werk gaan. Zover is het echter nooit gekomen. Hij ging werken bij het bedrijf van zijn vader nadat oom Rinus hem daarom had gevraagd. Na er tien jaar gewerkt te hebben als shovelmachinist en vrachtwagenchauffeur begon hij in 2001 als zelfstandig ondernemer. Die ervaring en opleiding komen hem nu goed van pas.

Op de vraag waarom hij opnieuw voor een Ahlmann zwenklader heeft gekozen hoeft niet lang nagedacht te worden; "Deze machine is perfect voor mijn soort werk" en ook "de goede verstandhouding met verkoopadviseur Fred Franken." Edwin voegt daar nog enthousiast aan toe: "Goed spul is toch wel lekker!" Mooier kunnen wij het niet zeggen.

www.ahlmann.nl

Ahlmann zwenklader AZ 45e voor Edwin Verdam uit MaarssenAhlmann zwenklader AZ 45e voor Edwin Verdam uit Maarssen