Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ritchie Bros. verkoopt 3100 items in 2 dagen

Publicatiedatum: 28-09-2010 12:35
Ritchie Bros. Auctioneers, wereld’s grootste industrieel veilinghuis, trok afgelopen week materieel kopers van over de hele wereld tijdens een tweedaagse €35 miljoen (US$48 miljoen) openbare materieel veiling op de permanente bedrijfsveilingplaats in Moerdijk Nederland (23 – 24 september 2010).
Veiling MoerdijkVeiling Moerdijk

Meer dan 1.350 mensen van 68 landen registreerde zich om persoonlijk of online te bieden voor de 3.150+ materieel en vrachtwagens die op de veiling zijn verkocht.

"De veiling bood een grote mogelijkheid voor vele internationale en lokale klanten om materieel aan te kopen wat ze nodig hebben en die zij direct kunnen inzetten,” zegt Brian Butzelaar, Vice-President, Noord-Europa, Ritchie Bros. Auctioneers. “Zelfs in deze moeilijke markt konden wij de kopers een grote selectie zwaar materieel en vrachtwagens aanbieden, inclusief enkele zeer specifieke machines, wat mensen heeft aangedreven om naar de veilingplaats in Moerdijk of online te bieden op de items. Over het algemeen waren de kopers tevreden over het aanbod en leverde het een goede winst voor de verkopers.”
 
Ongeveer €28 miljoen (US$38 miljoen), of 80 percent van het materiaal dat in de tweedaagse veiling Moerdijk werd verkocht, werd gekocht door buitenlandse kopers van 58 landen over Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Australië, Canada en de Verenigde Staten. Het materieel dat de veiling kenmerkte omvatte drainagemachines, puinbreek installaties, graaf-laad combinaties, bulldozers, wielladers, betonpompen, pijpleggers en pijpleiding materieel, een breed scale aan transportmiddelen en nog veel meer. “Wij hebben reeds een diverse selectie van recente modellen en andere industriële activa voor onze volgende openbare veiling," voegt de heer Butzelaar toe.
 
De volgende openbare veiling in Moerdijk Nederland is gepland voor november 2010. Eigenaren die geïnteresseerd zijn om haar materieel tijdens de volgende veiling aan te bieden, kunnen contact opnemen met de veiling plaats op +31-168-392 200. Er zijn meer dan 90 aanstaande openbare veilingen op de Ritchie Bros.

Over Ritchie Bros.
Opgericht in 1958, Ritchie Bros. Auctioneers is de grootste industriële veilingmeester van de wereld, en verkoopt meer materiaal aan bieders ter plaatse en online dan een ander bedrijf in de wereld. Het bedrijf heft meer dan 110 lokaties in meer dan 25 landen, inclusief 42 veilingplaatsen wereldwijd. Ritchie Bros. verkoopt, via openbare veilingen, een breed scala aan gebruikte en nieuwe industriële activa, met inbegrip van materieel, vrachtwagens en andere activa die in de bouw, het vervoer, de landbouw, materiële behandeling, de mijnbouw, de bosbouw, de aardolie en de maritieme industrieën worden gebruikt.

www.rbauction.com

Ritchie Bros. Auctioneers verkoopt in Moerdijk 3.100 items in 2 dagenRitchie Bros. Auctioneers verkoopt in Moerdijk 3.100 items in 2 dagen