Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ahlmann AZ95: sterke opvolger van veelverkochte 6-tons zwenklader.

Publicatiedatum: 09-10-2010 10:55
Met de introductie van de AZ95 zwenklader, trekt Duits fabrikant Ahlmann de lijn nieuwe machines voortvarend door. Na de opvallende, compacte AX-en – enkele jaren geleden – en recentelijk nog de AF1050 en AF1200 vierwielgestuurde laders, is het nu tijd voor de AZ95. Die in Duitsland overigens AS900 heet maar Nederlands importeur Ahlmann Nederland voert hier al jarenlang eigenzinnig beleid als het op typenummers en uitvoeringen aankomt.
Vierwiel gestuurdVierwiel gestuurd

Een AZ95 dus. 6,6 ton schoon aan de haak en qua prestaties ook met meer in huis dan de voorganger: bijna 50% meer hefvermogen, 20% meer opbreekkracht en een kleine 10% meer schuifkracht. En Verantwoordelijk daarvoor is o.a. de nieuw vormgegeven zwenkarm met volledig geïntegreerde cilinders voor heffen en kiepen. Bijzonder is de bovenliggende ‘boostercilinder’ die o.a. assisteert bij het heffen als het erop aankomt. Met boosterondersteuning loopt het hefvermogen op naar 7.500 daN, bijna het dubbele van de voorganger. De heflast met palletvorken – met het frame op 90° gezwenkt – is 2,3 ton.

De nieuwe AZ95 is écht helemaal nieuw. Van zwenkframe tot motorkap, van cabine tot chassis en van spiegel tot zwaailicht. Ahlmann kiest in deze 6.6-tonner voor een 55 kW / 75 pk sterke Cummins B3.3T turbodieselmotor in plaats van een Deutz die in de voorganger huisde. Met deze motor denkt de fabrikant straks gemakkelijker de Tier 3B stap te kunnen maken naar nog minder emissie van roet en deeltjes. De nieuwe motor klinkt tijdens het werken aangenaam rustig.

Qua comfort gaat de machinist er stukken op vooruit. De instap is prima, in de cabine zit alles op de juiste plek, het stuur en de stoel zijn goed verstelbaar en er is goed zicht door de brede en hoge voorruit en het dakraam. Je houdt ten alle tijden goed zicht op de bak en op het verkeer. De beide deuren kunnen op een kiertje. Een airco blijft vooralsnog een optie maar dat is logisch wanneer de machinist zo vaak in- en uitstapt of wanneer er zo vaak met geopende deur gereden wordt. In het straatwerk bijvoorbeeld, als er gecommuniceerd moet worden met collega’s.

Zijn er nog meer bijzonderheden aan de AZ95? Ja. Naast de bijzondere zwenkarm, moet je dan denken aan de (standaard) mogelijkheid tot montage van brede 550-banden, aan een behoorlijk hydraulisch vermogen (82,5 liter per minuut) voor uitrustingsstukken, een rijsnelheid tot 40 kilometer per uur en een absoluut bijdetijds uiterlijk. Daarmee maakt de fabrikant een inhaalslag. En ook bijzonder is dat de Nederlandse importeur er inmiddels 14 in het orderboek heeft. Waarvan slechts eentje die gekocht is na een bezoekje aan de fabriek. De rest van de kopers had voldoende aan een foto van de nieuweling. Voor Alhmann Nederland is de AZ95 een belangrijke machine omdat men er in de Benelux bijna net zoveel van verkoopt als van de grotere AZ150. Binnenkort volgt overigens ook een lichtere AZ75.

www.ahlmann.nl

De AZ95 is een typische alleskunner in straatwerk, wegenbouw, groenaanleg en industrie.De AZ95 is een typische alleskunner in straatwerk, wegenbouw, groenaanleg en industrie.