Communicatie software Groen, Grond en Infra

6.600.000 kilo!

Publicatiedatum: 21-10-2003 20:30
In het weekeind van 17 t/m 19 oktober werd in het westelijk havengebied van Amsterdam een complete slakopwerkingsinstallatie verplaatst.

De SOI slakopwerkingsinstallatie bij het Afval Energie Bedrijf in Amsterdam -waar bodemas wordt behandeld- zou in eerste instantie plaats moeten maken voor nieuwbouw van de centrale maar het bleek goedkoper de hele centrale te verplaatsen dan om hem af te breken en nieuw te bouwen.

 

De complete centrale -met een berekend gewicht van ruim 6.600 ton- werd daarom rondom vrijgegraven waarna er onder het gebouw -tussen de heipalen- een vrije ruimte gecreëerd werd van ongeveer 1,5 m hoogte waar de gekoppelde SPMT platformtrailers in 8 rijen onder gereden konden worden. De directie van het transportwerk werd gevoerd door Bresser / Van 't Wout en zij schakelden op alle vakterreinen specialisten in. Overigens werd in de centrale een 60 ton zware hulpconstructie geplaatst.

 

Nadat de heipalen waren afgezaagd, konden de 284 aslijnen (1.136 wielen) tellende SPMT platformwagens van Mammoet met hun hydraulisch systeem het totale gewicht van het gebouw overnemen. Dat gebeurde allemaal nog op vrijdagavond maar omdat het inmiddels donker was, werd besloten om niet meer te gaan rijden en te wachten tot zaterdag. Op zaterdagmorgen trokken de acht powerpacks de hele combinatie over een van tevoren geëgaliseerde zandbaan van ruim 1 kilometer lengte en ruim 32 meter breedte naar de nieuwe plek.

 

In eerste instantie was de zandbaan gelegd op een breedte van 28 m maar tijdens het verrijden bleek dat het zwaartepunt van de centrale uit het midden lag en dat de rijbaan breder moest worden. Daarom pakten de wielladers verderop op het traject rijplaten op en bleef men rijplaten verplaatsen naarmate het transport vorderde. Voor de aanleg van de route was voor de tijd al meer dan 40.000 m3 zand getransporteerd, verdicht en geëgaliseerd. 

 

De firma Van Vliet uit Utrecht verhuurde ruim 35.000 m2 rijplaten (14 mm dik) die met meer dan 130 trailervrachten naar Amsterdam werden gebracht. Een leuk detail is dat er ruim 4.000 ton staalplaten nodig was om overheen te rijden. Da's ruim de helft van het gewicht van de centrale. Na 8,5 uur tergend langzaam rijden werd de nieuwe plek bereikt. Op de nieuwe locatie waren op dezelfde plaatsen 140 paalkoppen aangebracht. Op zondag werd het gebouw de bouwput ingereden en zakte het op zijn nieuwe palen. Onder het gebouw komt nog een zandpakket. Men hoopt half december weer te kunnen werken in de nieuwe centrale.


6,6 miljoen kilo op 1.134 wielen....6,6 miljoen kilo op 1.134 wielen....