Communicatie software Groen, Grond en Infra

Colmar in Italie?

Publicatiedatum: 24-10-2003 16:52
Vrijwel iedereen weet dat Colmar in de Franse Elzas ligt. En velen van u zullen weten dat Liebherr er grote rupsgraafmachines en hooglepels bouwt.

Het is waarschijnlijk nieuw voor u dat er ook een merk Colmar bestaat dat hydraulische overslagmachines, schrootpersen en schrootscharen bouwt. En het zal verwarrend zijn dat juist die Colmar's niets met Frankrijk van doen hebben. Ze komen immers uit Italië. Sinds enkele maanden is dit merk in Nederland vertegenwoordigd door Stemac in Leeuwarden.

 

Eigenaar Nico Steenstra van Stemac kennen we nog uit de tijd dat hij voor Kuiken Cramat de Sennebogen Green Line overslagmachines aan de man bracht. In de afgelopen tweeëneenhalf jaar heeft Nico elders gewerkt maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De machines boeiden hem zodanig dat hij weer teruggekeerd is als zelfstandig ondernemer.

 

Na een grondige oriëntatie besloot hij colmar in Nederland te gaan vertegenwoordigen. Steenstra werkt samen met servicebedrijven in Noord- en Zuid-Nederland, resp. DEM in Rinsumageest en Avezaath in Velddriel.

 

En het eerste succes is er ook al. De Zaanse Schroothandel investeerde namelijk in een mobiele 37-tons Colmar 604 overslagmachine met hoogteverstelbare cabine, een 14 m lange giek en een 750 liter poliepgrijper. Colmar monteert een 195 kW / 265 pk Volvo Penta dieselmotor. De machine is afleveringsgereed gemaakt bij DEM.

 

informatie

Stemac

Jornsmastate 13

NL- 8925 HV Leeuwarden

t.  +31(0)58  266 60 22

f.  +31(0)58  266 01 07

 

www.colmarspa.com