Communicatie software Groen, Grond en Infra

CAT M313D voor Van Schaik uit Harmelen

Publicatiedatum: 07-01-2011 11:50
Van Schaik Grondverzet heeft in de laatste werkweek van het afgelopen jaar nog een Caterpillar aangeschaft bij Pon. De firma had al een mobiele Cat graafmachine M313C naar tevredenheid draaien en heeft deze omgeruild voor de vernieuwde versie de M313D.
CAT M313D CAT M313D

Zoon van eigenaar Nico van Schaik, Peter van Schaik, heeft ook twee Caterpillar graafmachines: M313D en M315D. Allemaal voorzien van Engcon. Engcon functioneert als een ‘pols’ tussen de graafmachine en de bak en heeft een geïntegreerd bedieningssysteem dat een onbegrensde rotatie en een maximale kanteling van 40º naar twee zijden mogelijk maakt. De Engcon maakt het werk gemakkelijker en veiliger voor de machinist. De veiligheid op de werkplek wordt eveneens verbeterd, doordat de machine slechts weinig ruimte nodig heeft en soepel manoeuvreert.

De Caterpillar M313D heeft ten opzichte van de M313C meer comfort en overzicht. Van Schaik heeft gekozen voor een ‘VA giek’. Een VA giek heeft een extra “knik” die meer zicht en wenkbaarheid geeft. Hierdoor kan dichter bij de machine gewerkt worden. Een ander groot voordeel is de brandstofbesparing. Caterpillar heeft het laagste brandstofverbruik onder graafmachines. Dit kan door Van Schaik uitgelezen worden via de software van de machine. Hierdoor kan de inzet, planning en rendement van de machine beter bepaald worden.

Van Schaik Grondverzet B.V. is al meer dan 30 jaar actief in de GWW (Grond- Weg- en Waterbouw). Van Schaik Grondverzet B.V. is opgericht in 1976 door de heer Nico van Schaik uitgegroeid tot een bedrijf met 10 vaste medewerkers. Van Schaik Grondverzet B.V. beschikt een modern en goed onderhouden machine en wagenpark en hebben een uitgebreid assortim aan hulpstukken zoals: sloophamer, sorteergrijper, trilblok, kantelbak, knijperbak, schudbak, palletvorken, verlenggiek, stenenklem en een engcon draaikantelstuk. Alle graafmachines zijn voorzien van een snelwisselsysteem zodat alle hulpstukken snel verwisseld kunnen worden.

www.ncvanschaik.nl

Caterpillar M 313 D mobiele graafmachine voor Van Schaik Grondverzet B.V. uit HarmelenCaterpillar M 313 D mobiele graafmachine voor Van Schaik Grondverzet B.V. uit Harmelen