Communicatie software Groen, Grond en Infra

IHI 80VX voor Jonk B.V. uit Kwadijk

Publicatiedatum: 02-02-2011 07:45
Jonk B.V. uit Kwadijk heeft onlangs uit handen van Arthur Plomp, vertegenwoordiger bij Barend Kemp B.V., een nieuwe en zeer complete IHI 80VX binnendraaier met verstelgiek in ontvangst genomen.
IHI 80VX binnendraaierIHI 80VX binnendraaier

Deze 8,0 ton wegende rupsgraafmachine is door de professionals van Barend Kemp onder andere voorzien van een hydraulische verstelbare giek, slangbreukbeveiliging, een hamer- en rotatiefunctie, overdrukvoorbereiding, airconditioning en een brandstofvulpomp.

Deze binnendraaier heeft een moderne motor volgens de TIER III specificaties met een vermogen van circa 59 pk en een opbreekkracht van 55 kN. De variabele pompopbrengst zorgt voor veel kracht en souplesse. Het lage geluidsniveau, de luxe cabine en hoge rijsnelheid (4,3km/uur) maken deze sterke binnendraaier erg geliefd binnen de acht tons klasse.

Bij de firma Jonk B.V. uit Kwadijk draait het om grondverzet. Hier is ook alles mee begonnen. In 1965 richtte Theo Jonk een loonbedrijf op. Al gauw kwam er in de bouw meer behoefte aan grondverzetmaterieel met vakkundige machinisten. Na enige jaren kreeg deze activiteit de overhand boven het werk in de landbouw. Sinds de oprichting is het bedrijf gevestigd te Kwadijk. Hier is voldoende ruimte voor de opslag en het onderhoud van het steeds groter wordende machinepark. In 1995 is oprichter Theo Jonk teruggetreden en heeft zoon Nico de leiding overgenomen. Enkele jaren later is zoon Paul ook toegetreden tot de directie. Het aannemen van grond, straat- en rioolwerkzaamheden is een steeds belangrijkere bedrijfsactiviteit geworden.

www.jonkbv.nl
www.kemp-groep.nl

IHI 80 VX midigraver voor Jonk B.V. uit KwadijkIHI 80 VX midigraver voor Jonk B.V. uit Kwadijk