Communicatie software Groen, Grond en Infra

Topcon GPS voor Van Werven uit Oldebroek

Publicatiedatum: 11-02-2011 12:20
Op een rupsgraafmachine en op een wiellader van Grondverzetbedrijf Van Werven B.V. te Oldebroek is het innovatieve GPS-systeem van Topcon geïnstalleerd.
GPS-systeemGPS-systeem

De machinist kan op het kleurendisplay de precieze locatie van de bak en de machine op het terrein ‘zien’, welke direct vergeleken kan worden met de digitale tekening.
Gebruik van het GPS-systeem verhoogt de productiviteit bij graaf- en egaliseerwerkzaamheden aanzienlijk, versnelt het graven van precieze afschotten (zelfs onder water), voorkomt té diep graven en houdt controle over het materiaalgebruik waardoor er tijd en geld wordt bespaard.
Tevens wordt de constante aanwezigheid van een persoon die de diepte controleert overbodig, wat weer veiligere situaties oplevert.

In opdracht van Oranjewoud Realisatie B.V. werd de machine voor het eerst ingezet bij het graven van stapstenen en het creëren van natuurvriendelijke oevers in Oosterwolde.

www.vanwerven.nl
www.topconsokkia.nl

Topcon GPS voor Grondverzetbedrijf Van Werven B.V.  uit OldebroekTopcon GPS voor Grondverzetbedrijf Van Werven B.V. uit Oldebroek