Communicatie software Groen, Grond en Infra

Cat M316D voor CHG uit Nieuwkoop

Publicatiedatum: 16-02-2011 09:15
CHG Graafmachineverhuur heeft onlangs weer een Caterpillar aangeschaft bij Pon Equipment, importeur en dealer van Caterpillar. De firma had al een mobiele Caterpillar graafmachine M316C naar tevredenheid draaien en heeft deze omgeruild voor de vernieuwde versie de M316D.
Cat M316D bandenkraanCat M316D bandenkraan

De Caterpillar M316D is aangeschaft voor de verhuur. Het specifieke aan deze machine is, dat deze in de kleuren van de firma Boskalis Nederland is gespoten, daar dit een vaste opdrachtgever is van de CHG Graafmachineverhuur.

Eigenaar van CHG Graafmachineverhuur, Cor Houweling, draait zelf op de machine. Door de goede ervaring met de Caterpillar M316C heeft hij opnieuw voor het comfort, onderhoudsgemak, lage brandstofverbruik en capaciteit van de machine gekozen naast het bedieningsgemak van de proportionele bediening.

Ook heeft Cor Houweling gekozen voor ‘Engcon’. Engcon functioneert als een ‘pols’ tussen de graafmachine en de bak en heeft een geïntegreerd bedieningssysteem dat een onbegrensde rotatie en een maximale kanteling van 40º naar twee zijden mogelijk maakt. De Engcon maakt het werk gemakkelijker en veiliger voor de machinist. De veiligheid op de werkplek wordt eveneens verbeterd, doordat de machine slechts weinig ruimte nodig heeft en soepel manoeuvreert.

Daarnaast is de Caterpillar M316D voorzien van een ‘VA giek’. Een VA giek heeft een extra “knik” die meer zicht en werkbereik geeft. Hierdoor kan dichter bij de machine gewerkt worden. Een ander groot voordeel is de brandstofbesparing. Caterpillar heeft het laagste brandstofverbruik onder graafmachines. Dit kan door CHG Graafmachineverhuur uitgelezen worden via de software van de machine. Hierdoor kan de inzet, planning en rendement van de machine beter bepaald worden.

Momenteel draait de Caterpillar M316D van CHG Machineverhuur in de regio Utrecht bij de aanleg van de nieuwe A2.

www.pon-cat.com
www.rentalforce.nl

Caterpillar M 316 D mobiele graafmachine voor CHG Graafmachineverhuur uit NieuwkoopCaterpillar M 316 D mobiele graafmachine voor CHG Graafmachineverhuur uit Nieuwkoop