Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hyundai R55W-9 voor Biemond en van Pelt

Publicatiedatum: 01-03-2011 07:50
Via de vestiging in Vianen heeft Van der Spek een nieuwe Hyundai R55-9 afgeleverd aan Biemond en van Pelt te Zwijndrecht. De in bedrijfkleur gespoten machine was al te bewonderen tijdens de druk bezochte opendagen tussen kerst en de jaarwisseling in Vianen.
Hyundai R55 W-9Hyundai R55 W-9

Deze nieuwe mobiele midi is voorzien van vele opties zodat hij door Biemond en van Pelt optimaal kan worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden. Hij is o.a. voorzien van brede enkellucht Vredestein 480/45-17 brede banden om de insporing tot een minimaal te beperken, overdruk, afneembare trekhaak in het dozerblad en extra functies voor o.a. een sorteergijper of trilplaat. Voor het meenemen van diverse bakken is er een hulpstuk gemaakt dat eenvoudig aan het schuifblad kan worden gehangen.

De nieuwe ruim 5,5 ton wegende mobiele machine heeft een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar recht kan zwenken, hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk, deze levert een nominaal vermogen van 57 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren. De motor voldoet aan de emissievoorschriften volgens Tier 4 Interim en EU niveau IIIA.

In 1957 startte Biemond en van Pelt als verhuurbedrijf van grondverzetmachines. Nu zijn ze nog steeds een jong en dynamisch bedrijf dat geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Ze hebben een uitgebreid verhuurprogramma van machines waar nu ook de Hyundai R55W-9 toe behoord. De machines zijn universeel inzetbaar voor diverse werkzaamheden in de bouw. Ze hebben bijvoorbeeld verreikers, machines met lastmomentbeveiliging voor veilig hijswerk en machines met allerlei aanbouwstukken, zoals sorteerknijpers, sloophamers, verlengarmen en stenenklemmen.

www.biemondenvanpelt.nl

Hyundai R55W-9 mobiele midigraver voor Biemond en van Pelt uit ZwijndrechtHyundai R55W-9 mobiele midigraver voor Biemond en van Pelt uit Zwijndrecht