Communicatie software Groen, Grond en Infra

IHI IC100 rupsdumper voor Van Erp uit Oss

Publicatiedatum: 01-03-2011 10:10
Gebr. Van Erp Loonbedrijf Geffen B.V. uit Oss heeft onlangs een nieuwe IHI IC100 rupsdumpers in gebruik genomen. Barend Kemp uit De Meern leverde de rupsdumpers begin februari af in Oss.
IHI IC 100 dumperIHI IC 100 dumper

Deze 13,2 ton wegende rupsdumper op 750 mm rubberen rupsen met verhoogde laadbak met hydraulische klep heeft een laadvermogen van 12.000 kg en is onder andere uitgevoerd met een luxe bestuurdersstoel, airconditioning, overdruk voorbereiding, brandstofvulpomp, verwarmde spiegels en extra werkverlichting. De laadbak is voorzien van een rubberen rand. Dit zorgt voor een waterdichte afsluiting waardoor het lekken van water en bagger wordt voorkomen. Met een vermogen van 249 pk en een rijsnelheid van maximaal 12 km/h zijn deze machines inzetbaar in zeer extreme omstandigheden voor het verwerken van grote hoeveelheden grond. Van Erp heeft met deze uitvoering een primeur. Het is de eerste IHI IC100 met een donkere cabine die is afgeleverd.

Van Erp is al ruim 55 jaar actief als loonbedrijf. Met ongeveer twintig medewerkers richt van Erp zich voornamelijk op het agrarische loonwerk en de grond-, weg- en waterbouw in de regio tussen Den Bosch en Nijmegen. Van Erp specialiseert zich op de cultuurtechnische werken. Het “Grove Groen” zoals Van Erp het zelf omschrijft.

www.kemp-groep.nl

IHI IC100 rupsdumper voor Gebr. Van Erp Loonbedrijf Geffen B.V. uit OssIHI IC100 rupsdumper voor Gebr. Van Erp Loonbedrijf Geffen B.V. uit Oss