Communicatie software Groen, Grond en Infra

Paus naar Werklust

Publicatiedatum: 03-11-2003 17:00
De vertegenwoordiging van de Duitse Paus knik- en zwenkladers is weer terug bij Werklust in Apeldoorn.
Paus bouwt vier modellen zwenkladersPaus bouwt vier modellen zwenkladers

Paus -Duits fabrikant van wielladers, compacte dumpers, heftrucks, hoogwerkers en ladderliften- leidde totnogtoe een beetje een zwervend bestaan in Nederland. De lijst met namen van voormalige importeurs is bijna te lang om op te noemen maar eentje willen we wel kwijt: Werklust.

De Apeldoornse wielladerfabrikant was al eerder actief voor Paus maar de relatie verwaterde toen Werklust zelf -onder het vorige management- in de problemen raakt. Nu Werklust Holland is opgestaan, acht men in Apeldoorn de tijd rijp om ook Paus weer impulsen te geven. De wielladers. Want die passen uitstekend onder de lijn knikgelede wielladers van Werklust: de WG18E (12 ton), WG35D (15 ton) en WG45E (17 ton) met bakinhouden van resp. 2,2-, 2,6- en 3,5 m3.

Paus bouwt modellen in de gewichtsklassen van 4,7 tot 10 ton met bakinhouden tussen 700 en 1.500 liter. Daaronder drie knikladers (van 4,7 tot 10 ton), vier modellen zwenkladers (5,9 tot 9 ton) en twee versies met een zowel zwenkend alsook telescoperend hefframe (6,2 en 6,9 ton). Paus is gevestigd in Emsburen, net over de oostgrens van Nederland. Het merk was voorheen vertegenwoordigd door Gebr. De Vor in Achterveld. Omdat De Vor zich concentreert op agrarische markten, vormden de Paus wielladers voor de toekomst geen logisch onderdeel van het leveringsprogramma. Vandaar de overstap naar Werklust.

Werklust zal tentoonstellen op de Agramec in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch die op 6, 7 en 8 november worden gehouden. In dit geval de Werklust WG18D samen met Loonbedrijf Van Herwijnen uit Velddriel die zijn machine inzet voor agrarisch werk.

Ander nieuws van Werklust is de komst van een WG17E waarvan het vernoeden bestaat dat het een 11-tons ''light''  versie van de 13-tons WG18Emachine gaat worden. De WG17 zal waarschijnlijk nog dit jaar worden voorgesteld tijdens de open dagen van dealer Jaap Tempel in Middelbert op 22 en 23 december.


Werklust's eigen WG18 en WG45Werklust's eigen WG18 en WG45