Communicatie software Groen, Grond en Infra

Cat M313D voor Timmer uit Ermelo

Publicatiedatum: 01-04-2011 11:45
Onlangs heeft Loonbedrijf Fa. W. Timmer & Zn. uit (Telgt) Ermelo haar oude Caterpillar M313C mobiele graafmachine omgeruild voor een nieuwer exemplaar: een Cat M313D met Engcon tiltrotator geleverd door Pon.
Cat M313D bandenkraanCat M313D bandenkraan

Gert-Jan van Nijhuis draait op de Cat M313D na eerdere positieve ervaringen met een M313D mobiele graafmachine die in het voorjaar van 2010 al is geleverd. Daarnaast heeft W. Timmer ook nog een Caterpillar M313C, 320D en een 930G draaien. De nieuwe aanwinst is voorzien van Engcon. Engcon functioneert als een ‘pols’ tussen de graafmachine en de bak en heeft een geïntegreerd bedieningssysteem dat een onbegrensde rotatie en een maximale kanteling van 40º naar twee zijden mogelijk maakt. De Engcon maakt het werk gemakkelijker en veiliger voor de machinist. De veiligheid op de werkplek wordt eveneens verbeterd, doordat de machine slechts weinig ruimte nodig heeft en soepel manoeuvreert.

De Caterpillar M313D heeft ten opzichte van de M313C meer comfort en overzicht. Een ander groot voordeel is de brandstofbesparing. Caterpillar heeft het laagste brandstofverbruik onder graafmachines. Dit kan door W. Timmer uitgelezen worden via de software van de machine. Hierdoor kan de inzet, planning en rendement van de machine beter bepaald worden.

www.wtimmer-infra.nl

Caterpillar M 313 D mobiele graafmachine voor Loonbedrijf Fa. W. Timmer & Zn. uit ErmeloCaterpillar M 313 D mobiele graafmachine voor Loonbedrijf Fa. W. Timmer & Zn. uit Ermelo