Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuw bij Naessens Hydraulics: een mobiele grondwasinstallatie

Publicatiedatum: 02-04-2011 16:15
De M2500 is een revolutie in de mobiele wasinstallaties welke opgave, zeven, wassen en stockeren combineert op een compact chassis waardoor vier zand en aggregaat producten geproduceerd kunnen worden volgens uw wensen.
EvowashEvowash

Om de hoogste capaciteit en efficiëntie te bereiken werd in de installatie de meest recente "Evowash" zandwastechnologie geïntegreerd.

De Evowash heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd als meest efficiënte scheidingsinstallatie waarbij voor slib snijpunten van 40 micron en lager kunnen worden bereikt en waarbij de gewassen zandfractie de installatie verlaat met een vochtigheidsgraad van maximum 12%. Daardoor zijn de traditionele systemen met een bakwiel of zandschroeven ver overtroffen.

Naast het produceren van hoogwaardig zandproducten voor veel toepassingen in de bouwindustrie kunnen zelfs diverse speciale zandsoorten zoals silica, golf- en filterzand worden geproduceerd voor gebruik in onder andere waterzuiveringsinstallaties.

De M2500 is gemakkelijk uitbreidbaarheid met een gesloten waterzuiveringskringloop waardoor 90 % van het waswater gerecycleerd wordt en er flink bespaard kan worden op vers toegevoegd water.

De afgescheiden slib fractie kan worden afgepompt naar een bezinkbekken om verder te ontwateren of deze kan worden nabehandeld met een filterpers.

Dergelijke installaties vinden ruime toepassingen niet alleen in de zand- en steengroeven maar zeker ook in de recyclage industrie in diverse materialen zoals zand en granulaten, gebroken beton, breekzand, bouw en sloop afval, ijzerertsen en andere miniralen.

De verwerkingscapaciteiten tussen 100 en 150 ton/uur voor grond met stenen worden met de standaardinstallatie gemakkelijk behaald en variëren al naargelang het percentage afgescheiden leem/kleifractie.

Dankzij het modulair bouwsysteem met geïntegreerde schakelkasten is de ganse installatie relatief snel opgebouwd waardoor een snellere opstart kan worden gegarandeerd.

Zie de installatie aan het werk: KLIK HIER
naessenshydraulics.com

Evowash mobiele grondwasinstallatieEvowash mobiele grondwasinstallatie
Nieuw bij Naessens Hydraulics: een mobiele grondwasinstallatie