Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hanix introduceert 1,5 ton’s klasse 'D-serie' minigravers

Publicatiedatum: 18-04-2011 09:35
Minigraafmachine specialist, Hanix Europe Ltd, heeft onlangs de introductie aangekondigd van twee nieuwe D-serie machines, de H16D en H17D. Elke nieuwe Hanix D- serie minigraafmachine wordt geleverd met een uitgebreide 60 maanden / 5000 uur garantie.
Hanix H17D minigraverHanix H17D minigraver

Hanix richt zich hiermee o.a. op de verhuursector en beweert dat ze volledig aan de eisen voldoen voor compacte, robuuste en krachtige machines die gemakkelijk kunnen worden vervoerd, eenvoudig te bedienen zijn en beschikken over goede graafeigenschappen zoals een goede reikbaarheid en storthoogte.
 
Deze nieuwe generatie minigravers zijn zeer compact en goed uitgebalanceerde graafmachines met een verkorte draaicirkel voor serieuze graafwerkzaamheden in de stad, waar werkruimte vaak beperkt is. De H17D beschikt over verstelbare rupsen in tegenstelling tot de H16D, en wordt standaard geleverd met een verlengde giek. Met een minimale breedte van slechts 990mm, kunnen beide machines worden vervoerd op een standaard trailer en zijn ter plekke zeer wendbaar. Door middel van de verstelbare rupsen en dozerblad kan men de H17D tot max. 1300 mm verbreden, waardoor de H17D uitzonderlijk stabiel is op alle terreinen. Tevens beschikken de H16D en H17D over een indrukwekkende graafeigenschappen waaronder met een graafdiepte van 2495mm en een max. storthoogte van 2435mm. Een krachtige, betrouwbare, 11.4 kW Kubota diesel motor gecombineerd met de variabele output van de plunjerpompen zorgt voor een optimaal motorvermogen om zo te voldoen aan de graafwerkzaamheden.

De ergonomisch ontworpen cabine biedt meer beenruimte, een uitstekend zicht rondom de machine en beschikt over een brede deur voor het makkelijk in- en uitstappen. Een volledig verstelbare zitting is verbonden met multi- functionele joysticks welke voorzien zijn van integrale zachte polssteunen. D.m.v. de multi- functionele joysticks zijn o.a. de twee rijsnelheden, het volgen van een rechte lijn, de PTO en giekzwenksnelheid proportioneel met de duimen te bedienen.
 
Als het gaat om duurzaamheid en veiligheid, voldoen deze stoere machines aan alle eisen: de boomcilinder bevindt zich aan de bovenzijde van de giek, ter voorkoming van schade aan de cilinder tijdens graafwerzaanheden; hydraulische slangen van de aanbouwdelen worden beschermd door beschermveren welke door het bovenste gedeelte van de giek en graafarm lopen; het contragewicht aan de achterzijde biedt bescherming aan de machine. Om de werkveiligheid te vergroten zijn de werklampen strategisch geplaatst rondom de machines.

Een snelle en gemakkelijke toegang tot de cabine is een van de belangrijkste kenmerken van de H16D en H17D. Het tanken kan worden uitgevoerd zonder kleppen te moeten openen alsmede een grote volledig te openen motorkap welke gemakkelijke toegang biedt voor reguliere dagelijkse controles. Een twee- delige dozerslang vereenvoudigt vervanging, d.m.v. eenvoudige 'plug-in' verbindingen, welke gelegen zijn op de graafarm. Daarnaast vergemakkelijken probleemloze aansluiting op de slangen voor hydraulisch aangedreven aanbouwdelen. 

www.geert-jandekok.com
www.hanixeurope.com

Onderwagen verstelbaar van 990mm tot 1300mm voor extra stabiliteit tijdens het graven.Onderwagen verstelbaar van 990mm tot 1300mm voor extra stabiliteit tijdens het graven.