Communicatie software Groen, Grond en Infra

4e machinistenkampioenschap geslaagd

Publicatiedatum: 28-04-2011 10:15
Zaterdag 16 april 2011 is het 4e machinistenkampioenschap Alblasserwaard & Vijfheerenlanden gehouden. Dit jaar vond het evenement plaats op het terrein van 'De Kuiper Noordeloos bv' aan de Middenweg 7 te Noordeloos.
De Kuiper NoordeloosDe Kuiper Noordeloos

De officiele wedstrijd begon om 10.00 uur en na ruim een uur moest er al een extra parkeerterrein geopend worden voor de massaal toestromende toeschouwers.

De behendigheidsonderdelen van de hoofdwedstrijd zorgden voor een spannende strijd onder de machinisten. Er is onder andere geschilderd, gekegeld, gezeefd, gepuzzeld en gevlakt met diverse modellen kranen, en uiteindelijk bleek Job Damen van loonbedrijf den Boer bv er dit jaar met de titel vandoor te gaan. Jan de Groot, winnaar van 2010, greep net naast de titel en ging met de tweede prijs naar huis. Gerco Mourik, collega van Job Damen, stond als derde op het podium.

Alles komt aan op behendig zijn met verschillende merken en modellen mobiele en rupskranen. Dit maakt het evenement ook uniek in zijn soort. Er worden door verschillende importeurs wel open (machinisten) dagen georganiseerd maar het machinistenkampioenschap Alblasserwaard & Vijfheerenlanden is de enige wedstrijd die merkonafhankelijk georganiseerd wordt. De deelnemers draaien op verschillende merken en modellen waardoor niemand het voordeel van ‘gewend zijn aan’ een bepaalde machine heeft. Er is bewust door de organisatie gekozen voor een onafhankelijke opzet om het doel van het promoten van de sector en het enthousiasmeren van jeugd voor de sector als hoofddoel te houden.

Bij de jeugd werd Nils Stuy derde, Dennis Mourik (winnaar van 2009 en 2010) tweede en Ruben Bouter stond als eerste op het podium. Er waren demonstraties van Kon Piperamming waar ook een prijsvraag aan werd gekoppeld, en daarnaast was er een aantal maal te zien hoe de groenverwerking bij de Kuiper in zijn werk gaat. En de allerkleinsten hebben vele kilometers afgelegd op het traptrekker circuit en uiteindelijk mochten 5 toekomstige trekkerchauffeurs hun traptrekker mee naar huis nemen van de leveranciers.

Het opgestelde machinepark was ook dit jaar weer divers en veel mensen stonden even stil bij de steeds verdergaande techniek die zich in onze sector ontwikkeld. Reeds op het parkeerterrein kon men dit jaar kennis maken met de machines die in onze sector gebruikt worden. Passend bij het landwerk was daar een deel van de agrarische oogstmachines opgesteld in de vorm van een maaiercombinatie, een hark en een balenpers. Verder op het terrein stonden er hakselaars en gronddumpers, maar ook de diverse tankauto's van gasolieleveranciers, en een aantal diepladers waarop ons materieel van werk naar werk vervoert wordt. Natuurlijk was er ook veel aandacht voor de mobiele en rupskranen en shovels die in alle soorten, maten en merken opgesteld stonden.

Er hebben uiteindelijk bijna 100 bedrijven een bijdrage geleverd om op deze dag onze Groen,- Grond,- en Infrasector te promoten!! Namens de organisatie wil ik dan ook al deze bedrijven maar ook de vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en niet te vergeten de toeschouwers bedanken voor het mede doen slagen van deze dag en alvast uitnodigen voor volgend jaar. We hopen dat iedereen een leuke dag heeft gehad, en voldoende de gelegenheid heeft gehad om kennis te maken met collega's uit de sector of juist bij te praten met oude bekenden. En wellicht dat deze dag ook weer aan de basis mag staan voor het opdoen van nieuwe ideeën en laten beginnen van nieuwe samenwerkingen. En tot slot, hopen we dat we weer veel jeugd enthousiast gemaakt hebben om te kiezen voor een carierre in onze sector, want dat is waar het allemaal om draait natuurlijk.

www.machinistenkampioenschap.nl

machinistenkampioenschap Alblasserwaard & Vijfheerenlandenmachinistenkampioenschap Alblasserwaard & Vijfheerenlanden