Communicatie software Groen, Grond en Infra

Siderius breidt uit met dealerschap IHI en Kato materieel

Publicatiedatum: 04-05-2011 08:55
Siderius Heftrucks, met vestigingen in Berlikum en Groningen is sinds kort voor Noord Nederland officieel dealer van IHI minigraafmachines en KATO rupsgraafmachines.
Siderius IHI en KatoSiderius IHI en Kato

Hiertoe is afgelopen 11 april een overeenkomst gesloten met importeur Barend Kemp B.V. uit De Meern. Siderius voegt hiermee sterke merken in grondverzet toe aan het bestaande assortiment heftrucks, verreikers, voorzetbakken etcetera. Naast verkoop gaat het IHI en KATO materieel in de verhuur en verzorgt Siderius het complete service- en onderhoudsprogramma. De samenwerking met Kemp krijgt ruime aandacht tijdens de open dagen op 13 en 14 mei aanstaande in de vestiging te Groningen. Diverse machines, waaronder een KATO van 25 ton, staan dan opgesteld en kunnen door bezoekers worden getest.

In bovengenoemde samenwerking hebben twee sterke partijen elkaar gevonden. Barend Kemp B.V. heeft in de 56 jaar van zijn bestaan in de Benelux een gevestigde naam opgebouwd in de grondverzetmarkt. Het bedrijf is gevestigd in De Meern in de buurt van Utrecht. Er zijn daarnaast vestigingen in Hamme (B) en sinds kort ook in Bergschenhoek. Folkert Smeets van Barend Kemp: “Wij waren al een tijdje op zoek naar een sterke partner in het noorden van het land. In Siderius hebben we die gevonden. We willen onze klanten het beste bieden.” Erik Jansen, sinds 2010 directeur van Siderius is ook zeer content met de samenwerking en de aanvulling op het assortiment met deze kwalitatief hoogwaardige Japanse merken. “Deze stap past helemaal binnen onze strategie om onze marktpositie uit te breiden met aanvullende producten. Op deze manier bieden wij onze klanten een steeds completer pakket, zowel op product als op after sales niveau. Daarnaast hebben we met het oog op versterking van ons verkoop en service netwerk, de afgelopen maanden met de implementatie van ERP software onze interne processen geoptimaliseerd.”

Het totaalaanbod van Siderius omvat vanaf nu zowel nieuwe als gebruikte heftrucks, verreikers, grondverzetmaterieel, onderdelen, service, verhuur en financiering. De productuitbreiding krijgt extra aandacht tijdens het Open HUIS op 13 en 14 mei in de Groninger vestiging aan de Flensburgweg. Erik Jansen: “We zitten nu bijna een jaar met ons nieuwe pand in de stad Groningen. Bezoekers van de open dagen zijn dan ook meteen in de gelegenheid ons nieuwe pand te bekijken

www.kemp-groep.nl
www.sideriuskranen.nl

Siderius breidt uit met dealerschap IHI en Kato materieelSiderius breidt uit met dealerschap IHI en Kato materieel