Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L180G voor Boskalis Dolman

Publicatiedatum: 30-05-2011 07:35
De Volvo L180 uit de nieuwe G-serie wielladers manoeuvreert zich met CDC besturing en Xenon verlichting op het drukke terrein van Boskalis Dolman bv in Schiedam overal behendig en veilig tussendoor.
Volvo L180G shovelVolvo L180G shovel

“Duurzaamheid en het milieuaspect spelen voor ons een grote rol. De nieuwe Volvo L180G voldoet met de Volvo D13 motor aan de nieuwste, stap 3, emissie eisen,” motiveert projectleider Hugo den Ouden van Boskalis Dolman de keuze. “We zijn erg blij met deze schonere, zuinigere en milieuvriendelijkere wiellader, mede door de standaard OptiShift transmissie met lockup en het Volvo Reverse By Braking systeem.”

Belang van snelle en goede service
De L180G wordt ingezet bij het beladen van de grondreinigingsinstallatie en duwt de grond op, haalt het uit depot en brengt het naar de toevoerbunker. Voor het nauwkeurig wegen van de grond bij belading van de uitgaande wagens en schepen is de wiellader voorzien van een LoadTronic 3 weeginstallatie.

“Om optimaal zorg te dragen voor de Volvo L180G, hebben we gekozen voor een Kuiken Gold serviceovereenkomst,” vertelt Hugo. “Daarbij hoort ook het schoonmaken van de roetfilter na 4500 draaiuren, waarvoor Volvo een ruilsysteem heeft. De nieuwe G-serie is namelijk standaard uitgerust met een roetfilter. Ook CareTrack is een standaard voorziening. Dit biedt de mogelijkheid online mee te kijken met de klant en hen te adviseren”, vult Piet Braam van Kuiken N.V. aan.  

Boskalis Dolman bv, dochteronderneming van Koninklijke Boskalis Westminster, beschikt in Nederland over vijf reinigingslocaties en heeft 70 medewerkers in dienst. De voornaamste activiteiten waarmee het bedrijf zich bezighoudt zijn grondreiniging, baggerspecie verwerking en saneringen.

www.kuiken.nl
www.boskalis.nl

Volvo L 180 G wiellader voor Boskalis DolmanVolvo L 180 G wiellader voor Boskalis Dolman