Communicatie software Groen, Grond en Infra

Unieke Clixtar oplegger

Publicatiedatum: 31-05-2011 10:45
Onlangs heeft VSH Machinery uit Esbeek een unieke auto afgeleverd aan Liekens NV in Antwerpen. De afgeleverde auto is een Iveco Daily met Clixtar oplegger met daarop gemonteerd een vacuüm-/ hogedrukinstallatie voor het ledigen en reinigen van mobiele toiletcabines.
BE Combi ZR3600 BE Combi ZR3600

VSH Machinery is producent van vacuüm/hogedruk installaties en -opbouwen en gespecialiseerd in installaties voor de mobiele Toilet verhuur branche. Als kleine producent voor een specifieke markt hebben zij de laatste jaren veel klanten binnen gehaald door de klant specifieke manier van werken, waarbij luisteren naar de klant en de gebruiker erg belangrijk is.

Ieder opbouw die zij produceren en opbouwen is maat werk en uitgebreid met de klant besproken. Door het in 2010 geïntroduceerde “modulle concept” zijn zij nu ook in staat met standaard modulles klant specifieke installaties en opbouwen te realiseren, zonder de extra hoge kosten die een “special” met zich mee brengt en zonder extra lange doorlooptijden.

Met de installaties die bij VSH worden geproduceerd worden de mobiele toileten leeg gezogen, schoon gespoten en met schoon water weer afgevuld. Tevens zijn de voertuigen voorzien van laadvloerdelen waarop de toiletcabines kunnen worden meegenomen. Het laden en lossen gebeurd door Cabine-liften die door VSH Machiney zelf zijn ontwikkeld.

Uit de Toilet verhuur branche komt steeds meer de vraag naar auto’s voor B rijbewijs maar wel met een capaciteit per dag van +/- 50 Toilet-cabines ( +/- 2000 ltr ) Doordat dit in de praktijk niet haalbaar is op een 3500 Kg auto is in samenwerking met Liekens NV en Veldhuizen wagenbouw een Clixtar concept gebouwd met een totaal gewicht van 8500 Kg.

De Clixtar oplegger is zo specifiek dat hij geheel bij VSH Machinery is gebouwd (dit in overleg met Veldhuizen). Op de oplegger is een 3 compartimenten tank van 1x2200 en 2x700 liter gemonteerd met uiteraard een vacuüm- en hogedrukreinigingspomp. Alles wordt hydraulisch vanaf de PTO op de Daily aangedreven. Op de oplegger is voorop nog een ruimte voorzien voor 2 toiletcabines. Deze ruimte is voorzien van een cabine lift en vastzet systeem voor de cabines. Achter op de bumper is een opklapbaar rek gemonteerd, waarop indien nodig nog 2 extra cabines kunnen worden geplaatst. Om dit binnen de wet te laten gebeuren, heeft VSH Machinery een type goedkeuring op dit rek zodat dit als het naar beneden is geklapt de bumper functie overneemt. Al met al een specifiek voertuig speciaal voor de toiletverhuur branche.

Maar ook uit andere branches krijgt VSH steeds meer aanvragen voor het ontwikkelen / bouwen van klant specifieke vacuüm/hogedruk installaties. O.a. uit de wereld van de industiële reiniging, rioolreiniging maar ook bv uit insecten/ongedierte bestrijding. Sinds kort werd ook gestart met de export naar andere Europeese landen waarbij met name in Duitsland al veel belangstelling bestaat.

www.vshmachinery.com

unieke BE Combi ZR3600 Zuig/reinigingsunit afgeleverd aan Liekens NVunieke BE Combi ZR3600 Zuig/reinigingsunit afgeleverd aan Liekens NV
Unieke Clixtar oplegger VSH Machinery Liekens BE Combi ZR3600