Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komptech machines voor Fuhler uit Emmen

Publicatiedatum: 21-06-2011 07:25
De firma Fuhler heeft geïnvesteerd in een Komptech sterrenzeef type L3 en een Splitter bij Pon Equipment, dealer en importeur van Caterpillar en Komptech machines.
Komptech sterrenzeefKomptech sterrenzeef

Fuhler heeft al enkele Cat wielladers en graafmachines draaien en kiest nu ook voor de afval- en recyclingmachines van Komptech. Het zijn voor Fuhler de eerste machines van het merk Komptech, mede dankzij de service en goede samenwerking met Pon Equipment.

Voor het afzeven van de biomassa en compost is de Komptech sterrenzeef type L3 aangeschaft. Deze machine is volledig elektrisch aangedreven, wat resulteert in een zeer laag geluidsniveau en brandstofverbruik. De capaciteit ligt in de biomassa tot circa 180 m3 / uur. De uitstroom kan men eenvoudig instellen van: 0/10-25 mm: 25 – 100 mm en 100 + mm. De bunkerinhoud is 7 m3.

De Komptech Splitter is een gepatenteerde scheidingstechniek die een relatief klein oppervlak combineert met een grote capaciteit. Het dek bestaat uit spiralen (vijzels), waarmee het materiaal wordt gescheiden in drie fracties; De zeeffractie valt door folies en de kubusvormige delen worden gesorteerd naar de open zijkant van de machine. Lange delen lopen in de lengterichting over het dek. Hierdoor is vastlopen van onder andere folies uitgesloten. De Komptech Splitter is zeer breed inzetbaar en geschikt voor vele afvalstromen. Mogelijke zeeffracties zijn er van 60 – 150 mm. Fuhler zal beide machines inzetten bij diverse opdrachtgevers.

De Fuhler-groep uit Emmen bestaat uit de bedrijven Fuhler Loon en Verhuur, FID uitzendbureau en Fuhler Milieu. Deze bedrijven samen staan garant voor een complete dienstverlening in met name de aannemerij, de groen sector en de afvalrecycling.

www.fuhler.com

Komptech Splitter voor Fuhler loon- en verhuurbedrijf - groenafval uit EmmenKomptech Splitter voor Fuhler loon- en verhuurbedrijf - groenafval uit Emmen