Communicatie software Groen, Grond en Infra

BVOR demodagen 2011 weer groot spektakel

Publicatiedatum: 17-06-2011 09:25
Meer dan veertig machines lieten hun kunsten zien tijdens de achtste BVOR-Demodagen ‘Groen geeft energie’. Het evenement vond plaats op 8 en 9 juni 2011 in Kelpen-Oler bij het bedrijf Reijnders Groenrecycling b.v.
Reijnders KelpenReijnders Kelpen

De vijfentwintig exposanten toonden wat mogelijk is op het gebied van groenafval bewerking en -verwerking. Zo konden bezoekers per rondleiding met eigen ogen zien hoe groenafval en compost door shredders, chippers, langzaamdraaiers, zeven en omzetters op allerlei manieren werd verwerkt.

De Demodagen zijn georganiseerd door de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) uit Wageningen in samenwerking met Reijnders Groenrecycling b.v. in Kelpen-Oler. ‘Dit keer was het thema: ‘Groen geeft energie’. De dubbele boodschap heeft betrekking op het groen dat verwerkt wordt tot compost en zo energie geeft aan de bodem, maar ook op het groen dat in de vorm van biomassa energie oplevert. Een thema dat ook past bij het gastbedrijf.

Uniek aan de Demodagen is dat de machines ook daadwerkelijk in bedrijf zijn. Twee keer per dag was er een uitgebreide rondleiding langs de machines waarbij de bekende presentator Arie Ribbers de woordvoerders van de bedrijven interviewde over de machines. Om de uitleg goed te kunnen volgen, kregen alle deelnemers een koptelefoon op.
In een grote hal op het terrein waren behalve stands van de buitenexposanten ook bedrijven die aanvullende diensten en producten leveren op het gebied van de groenafvalbewerking – en verwerking.

De Demodagen trokken wederom vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Deze keer vond het evenement voor het eerst verspreid over twee dagen plaats. De reacties op deze uitbreiding waren zeer positief.
De volgende Demodagen vinden plaats in juni, 2013. Iedere twee jaar vindt het evenement plaats bij een van de BVOR-leden. Locatie en data worden eind 2012 bekend gemaakt.

www.groenafval.nl

BVOR demodagen 2011 weer groot spektakelBVOR demodagen 2011 weer groot spektakel