Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuw in de Doosan familie de telehandlers en verreikers

Publicatiedatum: 05-07-2011 09:05
Doosan introduceert een nieuwe lijn van verreikers. Doosan heeft aangekondigd de Europese markt te willen bedienen met 4 “high capacity” verreikers.
Ruwterrein heftruckRuwterrein heftruck

De Doosan verreiker-range bestaat uit 4 modellen (DT70, DT120, DT160 en DT210) met een maximum hefvermogen van 7 tot 21 ton. Alle machines in de range hebben een bereik van ca. 10 meter hoogte.

Ze combineren de flexibiliteit van de verreiker met de kracht van een wiellader; de efficiëntie van de ruwterrein heftruck met het bereik van een mobiele kraan. De machines zijn uit te rusten met een grote verscheidenheid aan hulpstukken, waardoor de inzet maximaal is. Werkzaamheden waar normaal gesproken twee soorten machines voor nodig zijn, worden nu uitgevoerd door een en dezelfde machine. Het gebruik van bakken tot wel 4,5 m³ in volume maken de Doosans ook zeer geschikt voor het laden van vrachtwagens.

De nieuwe verreikers vormen een belangrijke uitbreiding op het toch al brede programma Doosan producten ten behoeve van de grondverzet- en bouwwereld, zoals graafmachines - mobiel en rups -, wielladers en dumpers. De nieuwe Doosan verreikers combineren een compacte bouw met een “off the road”- design. Bovendien zijn deze nieuwe Doosans zeer mobiel dankzij een rijsnelheid tot 36 km/uur.

Het lichtste model is de DT70, met een max. hefcapaciteit van 7 ton, een max. hefhoogte van 9,7 meter en een max. bereik voorwaarts van 5,4 meter. De DT 70 wordt aangedreven door de Iveco NEF-TA dieselmotor met een vermogen van 93 kW bij 2200 rpm. Het volgende model, de DT120, heeft een max. hefcapaciteit van 12 ton, een max. hefhoogte van 9,4 meter en een max. bereik voorwaarts van 4,9 meter. Dit model wordt aangedreven door een 106 kW Perkins diesel motor, type 1104D-ETA. 

De  grootste modellen, de DT160 en de DT210, hebben beiden een max. hefhoogte van 10,2 meter, een max. bereik voorwaarts van 5,2 meter. De respectievelijke hefcapaciteit bedraagt 16 en 21 ton. Deze beide modellen worden aangedreven door een Perkins dieselmotor, type 1106D-ETA met een vermogen van 146 kW bij 2200 rpm.

Binnen de range is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van dezelfde kwaliteitscomponenten, wat service en reparatie vergemakkelijkt.

www.roadbarneveld.nl

Nieuw in de Doosan familie de telehandlers en verreikersNieuw in de Doosan familie de telehandlers en verreikers