Communicatie software Groen, Grond en Infra

3 x Bomag voor Volker Stevin Materieel

Publicatiedatum: 25-08-2011 15:25
Ze staan al even klaar bij RoAd in Barneveld om direct na de bouwvak het werk in te gaan bij KWS Infra in de regio Duivendrecht. Drie nieuwe Bomag walsen: twee 2,5 tons tandemwalsen BW100AD-4 en een 13 tons zelfrijdende trilrolwals BW213D-4.
3 x Bomag3 x Bomag

Zoals alle machines van de KWS zijn ook deze walsen door de materieeldienst VSM besteld in de herkenbare blauwe kleur met oranje bies.

De twee tandemwalsjes worden aangedreven door een milieuvriendelijke en stille watergekoelde Kubota dieselmotor type D1703MDI, met een vermogen van 25 kW.
Het wordt in de type aanduiding al zichtbaar, de BW100AD-4 heeft een rolbreedte van 100 cm. Zoals gebruikelijk heeft VSM ook dit keer weer aan de machinist gedacht en gekozen voor de ergonomisch verantwoorde zijwaarts verstelbare bestuurdersstoel en de dubbele bediening. Uiteraard zijn de walsen o.a. ook uitgevoerd met een grote kunststof watertank met een inhoud van 220 liter, een watersproei-installatie met intervalschakelaar, een klapbare ROPS-beugel. Deze tandemwalsen zullen worden ingezet bij twee asfaltploegen in de regio Duivendrecht.

Waar de BW213D-4 gaat draaien was op het moment van het schrijven van dit bericht nog niet bekend. Maar dat voor deze wals een trouw en vakkundig baasje gezocht zal worden moge duidelijk worden uit het volgende. De wals is namelijk voorzien van de nodige technische hoogstandjes. VSM/KWS kiest behalve voor comfort, ergonomie en veiligheid voor de machinist ook de veiligheid van de mens in de nabijheid van de machine en heeft de wals daarom uit laten voeren met een achteruitrij-camera.
Daarnaast is de machine is niet alleen voorzien van een door Topcon opgebouwd GPS-systeem, ook is de machine uitgevoerd met het geavanceerde BTM en BCM meetsysteem. BTM staat voor Bomag Terra Meter en BCM voor Bomag Compaction Management. De Terrameter geeft aan dat geen verdichting meer mogelijk is; de maximale verdichting is bereikt. De machinist kan dit aflezen op het computerscherm in de cabine. Middels het BCM systeem kunnen de behaalde resultaten worden opgeslagen en gedocumenteerd en de gegevens kunnen eventueel worden overgedragen aan de opdrachtgever.
 
 

www.roadbarneveld.nl

3 x Bomag walsen voor Volker Stevin Materieel3 x Bomag walsen voor Volker Stevin Materieel