Communicatie software Groen, Grond en Infra

Bomag BW213D-4 voor Van Donkersgoed uit Voorthuizen

Publicatiedatum: 15-09-2011 09:25
Onlangs leverde RoAd Benelux bv uit Barneveld de eerste Bomag BW213D-4 zelfrijdende trilrolwals aan de firma Van Donkersgoed uit Voorthuizen.
Bomag trilrolwalsBomag trilrolwals

De firma Van Donkersgoed werkt zowel regionaal als landelijk in onder andere de GWW-, de groen- en de verhuur-sector. Een kijkje op de website en in het machinepark van Van Donkersgoed geeft een goed beeld van het brede scala aan activiteiten van het bedrijf uit Voorthuizen. Aan de reeks van graders, shovels, mobiele (Doosan)graafmachines, tractoren, kippers kan men nu dus sinds eind augustus ook een wals toevoegen.

De wals die Van Donkersgoed aanschafte is de Bomag zelfrijdende trilrolwals, type BW213D-4 met een bedrijfsgewicht van 12,5 ton, een rolbreedte van 2.130 mm en een slagkracht van 28 ton. De wals wordt aangedreven door een sterke Deutz 4-cilinder watergekoelde dieselmotor met een vermogen van 99 kW. Standaard levert Bomag de BW213D-4 op AWT banden – All Weather Tyres. De BW213D-4 van Van Donkersgoed is uitgevoerd met cabine met airco, radio en zwaailamp, een aanhangkoppeling en met een verdichtingsmeter de zg. BEM-verdichtingsmeter om reeds tijdens het werk de verdichtingswaarden (Evib-waarden) te kunnen meten. 

Van Donkersgoed heeft de Bomag meteen ingezet op een groot project, namelijk de verbreding van de A12, waar de wals samen met diverse HBM-graders van Van Donkersgoed aan het werk is.

www.donkersgoed.nl

Bomag BW213D-4 wals voor Van Donkersgoed uit VoorthuizenBomag BW213D-4 wals voor Van Donkersgoed uit Voorthuizen