Communicatie software Groen, Grond en Infra

IHI 55N midigraver voor Huiberts uit Katwoude

Publicatiedatum: 06-10-2011 09:35
Aannemings- en Machineverhuurbedrijf Huiberts BV, gevestigd in Katwoude, heeft onlangs een nieuwe IHI 55N-3 van IHI importeur Barend Kemp BV in gebruik genomen.
IHI 55N midigraverIHI 55N midigraver

Deze 5,5 ton wegende rupsgraafmachine is van alle gemakken voorzien maar het meest in het oog springende van deze machine is de herdergiek met maaikorf waarmee het bereik op 7,5 meter komt. Daarnaast is de machine door Kemp onder andere voorzien van extra functies, kruisbediening incl. knijperleidingen, airconditioning, een brandstofvulpomp en een startonderbreker. De rubber rupsen zijn vervangen door 650 mm brede rupsplaten.

De derde generatie van dit type voldoet aan alle eisen die een moderne machinist aan een graafmachine in deze gewichtsklasse kan stellen. Met een motor volgens de TIER III specificaties, een vermogen van 55,5 pk en een opbreekkracht van 37 kN is deze machine een prima vervanging van de IHI 45.
De werkzaamheden van Huiberts BV bestaan uit aanneming van en machineverhuur voor grondwerk, schoeiingwerk, baggerwerk en cultuurtechnisch werk. De machines die hierbij gebruikt worden zijn mobiele en rupsgraafmachines, minigraafmachines, shovels, tractoren met grondkiepers en tractoren met diverse aanbouwmachines voor grondbewerking en maaiwerk. Sinds 2001 is Huiberts BV ook erkend leerbedrijf voor het Fundeon Opleidingscentrum in Harderwijk (voorheen SBW).

www.huibertsbv.nl
www.kemp-groep.nl

IHI 55N midigraver met lange Herder giek voor Huiberts uit KatwoudeIHI 55N midigraver met lange Herder giek voor Huiberts uit Katwoude