Communicatie software Groen, Grond en Infra

Doosan DX340LC voor Kok uit Lexmond

Publicatiedatum: 24-10-2011 08:40
Onlangs leverde RoAd Barneveld wederom een nieuwe Doosan rupsgraafmachine, type DX340LC aan Kok Materieel bv uit Lexmond.
Doosan DX340LCDoosan DX340LC

Kok Lexmond bv is een breed georiënteerd bedrijf met diverse activiteiten in de GWW-sector, mobiele recycling, acceptatie van afvalstoffen, handel in diverse bouwstoffen, transport en ook verhuur van materieel. Deze diversiteit aan disciplines zijn ondergebracht op diverse locaties in Nederland. Naast Lexmond beschikt Kok Lexmond bv tevens over vestigingen in Meppel, Utrecht, Amersfoort en Gorinchem.

Deze 35 tonner van Doosan staat op 900 mm brede rupsen en wordt aangedreven door de Doosan DL08 6-cilinder dieselmotor met een netto vermogen van 184 kW bij 1750 toeren. Ook deze Doosan is door RoAd geleverd in de RoAd+ uitvoering, dat wil zeggen o.a. met compleet opgebouwd extra hydrauliek  (hamer-sorteerfunctie), hydraulisch snelwissel met gecertificeerde lasthaak, een kraanboek, extra werklampen en een BMWT-veiligheidskeuring. Speciaal voor Kok Lexmond bv is de machine daarbij o.a. voorzien van een op overdruk voorbereide cabine, inclusief Junction box en Tacs signaleringssysteem, NTZ-unit in het hydraulisch systeem, centraal vetsmeersysteem, een kettingkist tussen de rupsen en een roetfilter. De beide pompen zijn gekoppeld voor de vergruizerfunctie.

De nieuwe Doosan zal door Kok Lexmond bv op de vestiging in Gorinchem worden ingezet in de nieuwe sorteerhal voor de op- en overslag, alsmede voor het vullen van de installatie ten behoeve van de gips- en cellenbeton- recycling voor Gipsnet. Gipsnet is een onderdeel van Kok Lexmond bv waar zowel gips als cellenbeton, ook wel gasbeton genoemd, wordt gerecycled tot een herbruikbaar product. Verder zal de machine ook buiten de sorteerhal nog ingezet worden voor het laden van de puinbreekinstallatie en vergruiswerkzaamheden met een vergruizer.

www.koklexmond.nl

Doosan DX 340 LC rupsgraafmachine voor Kok uit Lexmond Doosan DX 340 LC rupsgraafmachine voor Kok uit Lexmond