Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EC240Clc voor Fuhler uit Emmen

Publicatiedatum: 21-11-2011 10:10
Voor Fuhler Wegenbouw uit Emmen werd het tijd om de trouwe EC240BL met 12.200 uren op de teller in te ruilen voor een kersverse Volvo hydraulische rupsgraafmachine EC240Clc.
Volvo EC240ClcVolvo EC240Clc

 “Vele jaren terug hadden we een gemêleerd machinepark. Toen we de zandwinningactiviteiten startten zochten we een krachtige graafmachine die veel zand kan verzetten. Kuiken kwam met Volvo al snel in beeld. In de loop der jaren zijn alle andere merken vervangen voor Volvo’s.  Het zijn perfecte machines voor onze werkzaamheden”, legt Marcel Eilering, Directeur Fuhler B.V. uit.

Na aflevering kwam de rupsgraafmachine van 26,4 ton met een hoofdgiek van zes meter en een knikarm van drie meter direct in actie bij de Proviniciale weg in Siddeburen. In een relatief kort tijdsbestek 4.000 kuub veen afgraven op een diepte van vier meter, opvullen met zand en opnieuw de weg opbouwen. “Met het Beco loskantelstuk en de hydraulische snelsluiting kunnen we nu nog sneller en secuurder terreinen, wallen en sloten afwerken.” Fuhler Wegenbouw let ook op duurzaamheid. “Door de start/stop knop besparen we brandstof en met het CareTrack systeem is de machine op veel punten gemakkelijk in beeld te brengen.”

De EC240Clc schuwt het zware werk niet, evenals machinist Kap Heijne. Lange dagen in de geriefelijke cabine en luxe stoel met brede armleuningen deren hem niet. Daarom ging ook zijn voorkeur opnieuw uit naar een Volvo. “Een Volvo heeft ons vertrouwen nog nooit beschaamd en door het altijd vlot reageren en adequaat oplossen van vragen en het tijdig opsturen van onderdelen blijven wij een trouwe Kuiken klant”, voltooit Marcel zijn verhaal.

Familiebedrijf Fuhler Wegenbouw is actief in de grond-, weg- en waterbouw in Noord Oost Nederland. Het vijfendertig medewerkers tellende bedrijf voert met de derde generatie aan het roer werkzaamheden uit als aanleg, reconstructie, onderhoud en het vervangen van alle verhardingen en rioleringssystemen. Ook de asfaltverwerking en de zandwinning nemen een grote plaats in bij Fuhler Wegenbouw.

www.fuhler.com

Volvo EC 240 Clc voor Fuhler Wegenbouw uit Emmen Volvo EC 240 Clc voor Fuhler Wegenbouw uit Emmen