Communicatie software Groen, Grond en Infra

Elektrische auto voor Van der Spek uit Benthuizen

Publicatiedatum: 13-12-2011 11:05
M. van der Spek hoveniersbedrijf BV heeft een elektrische auto aangeschaft. De auto zal worden ingezet voor het groenonderhoud. De auto kan op een volle accu 200 kilometer afstand afleggen.
Elektrische auto Elektrische auto

De auto zal onder andere te zien zijn in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Duurzaam verantwoord ondernemen is leidend voor de M. van der Spek hoveniersbedrijf BV. De auto is een volgende stap in de ontwikkeling om zoveel mogelijk duurzaam te werken. 

"We hebben als maatschappij de natuur te leen en de opdracht om er daarom goed voor te zorgen. Als hovenier breng ik de natuur en de mensen op een 'natuurlijke manier' dicht bij elkaar.": aldus Rien van der Spek, directeur. Jaarlijks wordt een groot bedrag geïnvesteerd in het zoeken naar manieren waarop wij op een zo'n natuurvriendelijke manier ons vak kunnen uitoefenen. De medewerkers worden hierin ook geschoold. De laatste opmerkelijke innovaties zijn een nieuw type windmolen, die geen windmolen is maar een windkast. Deze levert sneller en meer energie en door zijn vorm is hij niet gevaarlijk voor vogels. Een andere opmerkelijke innovatie is een gevelsysteem wat voor de gevel worden geplaatst en waarin met speciale bewatering planten groeien. Het bespaart energie door in de zomer koelte te bieden en in de winter bescherming tegen koude wind.

"De aanschaf van zo'n elektrische auto van € 38.000 zien wij als een investering, niet als kostenpost.": aldus Rien van der Spek. "Wij willen ons met onze visie op duurzaamheid écht onderscheiden in de markt. Gelukkig gaan er steeds meer opdrachtgevers om vragen. Ook zij willen zich inzetten voor de natuur en willen steeds meer alleen samenwerking met dienstverleners die datzelfde doen." De ondernemer nodigt u uit om eens langs te komen als u de innovaties eens wilt zien. "De koffie staat klaar!"

www.mvdspekhoveniers.nl

Elektrische auto voor M. van der Spek Groenprojecten B.V uit BenthuizenElektrische auto voor M. van der Spek Groenprojecten B.V uit Benthuizen