Communicatie software Groen, Grond en Infra

60 jaar S. Vogelzang & Zn uit Boerakker

Publicatiedatum: 22-12-2011 09:05
Loon-, grondverzet- en koppensnelbedrijf S. Vogelzang & Zn. bestaat 60 jaar. Het familiebedrijf is in al die jaren uitgegroeid tot een allround onderneming met allround personeel dat voornamelijk gericht is op aannemers, gemeenten en waterschappen in de drie noordelijke provincies.
Vogelzang uit BoerakkerVogelzang uit Boerakker

Sjoerd Vogelzang is een van de drie leidinggevenden. De bedrijfsnaam S. Vogelzang is logisch te verklaren. "Mijn opa heet ook Sjoerd. Het bedrijf is officieel op 29 maart 1951 begonnen. Als loonbedrijf, dienstverlenend voor agrariërs. Dat hield onder meer in: in de winter pulprijden en 's zomers maaien en hooien. Grondverzet was er toen in mindere mate. In de jaren '70, toen beide zoons Geert en Sikke in het bedrijf kwamen, breidde het grondwerk zich uit, tot aan het niveau van tegenwoordig". S. Vogelzang is nu een bedrijf, met veertig medewerkers. In 2002 kwam er een reorganisatie, waarbij  agrarische werkzaamheden als oogsten werden afgestoten. Het bedrijf beschikt over een modern machinepark en is VCA en ISO 9001:2000 gecertificeerd.  "Ons werkgebied is de drie noordelijke provincies. We werken voornamelijk voor aannemers. Wegenbouw, woningbouw en industrie zijn onze grootste sectoren". S. Vogelzang onderscheidt zich door het hydraulisch koppensnellen (van heipalen). "In 2009 hebben we daarvoor een 'kraker' laten bouwen. Tevens hebben we een draadzaagmachine ontwikkeld, om de heipalen mee af te zagen. De opdrachtgever heeft zo te maken met een partij die het volledige grondwerk kan verzorgen. Van heipalen snellen, uitgraven, riolering, drainage, aanvullen, tuinaanleg en bestrating.

De afgelopen jaren is Vogelzang zich ook gaan richtten op grondsanering en grondzeven. Met drie zeefmachines is Vogelzang instaat grote hoeveelheden materiaal te reinigen en te zeven. Het transport is hierbij een belangrijke factor. “We vinden het belangrijk om alle facetten in eigen hand te houden dus verzorgen we zelf het transport van grondstoffen en machines”.

Ook Vogelzang heeft te maken met de recessie. “Tot op heden heeft het ons nog weinig parten gespeeld maar 2012 kan zomaar een minder jaar worden onze orderportefeuille is al wel voor een groot deel gevuld maar het is moeilijk in te schatten hoe het loopt omdat we ook voor een groot deel machines verhuren".

S. Vogelzang is gevestigd aan de Schilligepad 17 in Boerakker. 

www.entreeding.com/bedrijven/390778/s-vogelzang-en-zn
www.svogelzang.nl

S. Vogelzang & Zn uit Boerakker viert haar 60 jarig bestaanS. Vogelzang & Zn uit Boerakker viert haar 60 jarig bestaan