Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L110G voor Van Andel uit Dordrecht

Publicatiedatum: 04-01-2012 07:10
Gebroeders van Andel B.V. uit Dordrecht ruilde recent een L110E in voor een Volvo L110G. De nieuwe wiellader ging rechtstreeks naar een langdurig project in Waspik.
Volvo L110G loaderVolvo L110G loader

Door het verlagen van de bestaande dijk aan de zuidkant van de Bergsche Maas in de Overdiepse Polder bij Waspik kan bij hoog water rivierwater door de polder stromen. Hoog gelegen terpen op de nieuwe dijk aan de noordzijde bieden straks plaats aan negen agrarische bedrijven. Dit project dat wordt uitgevoerd door de combinatie Van Oord, GMB en Oldenkamp is begin 2011 gestart en is gereed in 2015.

Gebroeders van Andel is nauw betrokken bij het project. De nieuwe Volvo L110G wiellader verplaatst en egaliseert de aangevoerde grond - 8.000 ton per dag - met behulp van een puinvork en een egalisatiebord. “We kunnen niet meer zonder Volvo”, legt Peter van Andel uit. “Onze ervaringen met dit merk zijn louter positief. Daar komt nog eens de goede klantenrelatie met Kuiken bij. We hebben ook nog een Volvo L90F en tien Volvo dumpers, die ook bijna allemaal op dit project werken. De L110E heeft jarenlang prima werk verzet. Nu werd het tijd voor een nieuwe en duurzame keuze. We hebben direct een aanzienlijk lager brandstofverbruik geconstateerd, gemiddeld vijf liter brandstof per uur. En dat met een 60pk groter vermogen ten opzichte van de L110E.”

De G-serie wielladers beschikt over een Stap 3B motor volgens de emissienorm en vanaf de L110G is de G-serie standaard voorzien van elektrisch proportionele bediening. Naast CareTrack zijn de extra’s op de L110G van Van Andel onder andere een omkeerbare fan, extra werklampen, Comfort Drive Control joystick besturing en extra spatlappen. “Het onderhoud hebben we in eigen beheer, maar Kuiken staat altijd voor ons klaar”, besluit Peter. 

De twaalf gedreven medewerkers van het familiebedrijf Gebroeders van Andel verrichten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat grondverzetwerkzaamheden, voornamelijk in het Rijnmondgebied.

www.gebroedersvanandel.nl

Volvo L 110 G shovel voor Gebr. Van Andel BV uit Dordrecht Volvo L 110 G shovel voor Gebr. Van Andel BV uit Dordrecht