Communicatie software Groen, Grond en Infra

3 Volvo mobiele graafmachines voor Reyrink uit Haghorst

Publicatiedatum: 18-01-2012 08:20
Meer dan dertig jaar bestelt de oude en nieuwe generatie Reyrink van Reyrink Diessen B.V. uit Haghorst al Poclain, Åckermann en Volvo machines bij Kuiken N.V.
Volvo EW140CVolvo EW140C

In een uitgebreid machinepark met 350 stuks materieel is altijd reuring. Dit keer moesten drie graafmachines worden vervangen. “Het was geen gemakkelijke keuze, we hebben alle voor- en nadelen tegen elkaar op een rijtje gezet en overleg gehad met de machinisten. We kozen voor drie Volvo graafmachines, twee van het type EW140C en een EW160C. We hebben veel Volvo’s, zestien stuks, van minigravers tot dumpers, dus we weten wat we aan Volvo hebben”, vertelt Tom Reyrink.

“Na amper een week werken ben ik al zo eigen met de Volvo dat ik eigenlijk niet meer anders wil. In de ruime cabine met airco, overdruk en een luxe stoel, zit ik comfortabel. Alle functies zijn binnen handbereik en met de proportionele bediening is elke handeling een feest”, volgens machinist Bas Waterschoot. “Onze machinisten moeten over goed materieel beschikken”, vult Tom om aan. “Daarom kiezen we voor kwaliteit en veel functies. De nazorg moet natuurlijk ook in orde zijn. Frans van Boxmeer van Kuiken Veghel zorgt er voor dat onderdelen met nachttransport de volgende ochtend bij ons binnen zijn. Mocht er een storing zijn, dan stuurt Ko Oomen direct een service monteur. Bram Wouters is machinist op de tweede nieuwe EW140C. Jan Reyrink wordt vaste machinist op de EW160C.”

De EW140C graafmachines zijn voor cultuurtechnisch werk, wegenbouw en grond- en straatwerk in huis gehaald. De EW160C gaat voornamelijk sloopwerkzaamheden doen. De nieuwe graafmachines zijn voorzien van CareTrack. “We laten dat ook installeren op negen ander Volvo's. Tonny Vos van Kuiken N.V. maakt ons wegwijs in die materie om er zoveel mogelijk winst uit te halen. Zo hopen we dat de machines veel uren gaan maken met weinig onkosten”, besluit Tom.
 
Vijftig jaar geleden richtten opa en oma Reyrink een boerenloonbedrijf in Diessen op. Vanaf 1972 zetten zoon Tom en zijn vrouw Riet het bedrijf voort en werden nieuwe bedrijfsactiviteiten opgezet om in 1995 een veelzijdig familiebedrijf te kunnen overdragen aan hun drie zonen Tom, Arie en Ruud. Reyrink werkt met 110 medewerkers vanuit drie vestigingen, Haghorst en Esbeek in Nederland en Ravels in België met disciplines als transport-, container- en materieeldiensten, gladheidbestrijding, loon- en grondverzet, bouwmaterialen en grondbank. Reyrink heeft een aannemersbedrijf, bouwstoffengroothandel, een beton- en asfaltcentrale en biedt daarmee een compleet pakket aan aan bouwbedrijven, projectontwikkelaars, overheden, industrie, particulieren en de agrarische sector.

www.reyrink.nl
www.entreeding.com/reyrink-diessen/volvo-ew140c

3 Volvo mobiele graafmachines voor Reyrink uit Haghorst3 Volvo mobiele graafmachines voor Reyrink uit Haghorst