Communicatie software Groen, Grond en Infra

MAN TGM 18.340 veegmachine voor Van Doorn Geldermalsen

Publicatiedatum: 26-01-2012 07:25
Oliesporen op de snelweg opruimen na ongevallen. Sinds kort een makkelijke klus voor Van Doorn Geldermalsen. De 2.30 meter smalle MAN TGM 18.340 veegwagen met Euro 5/EEV motor zorgt voor het snel en veilig schoonmaken van het wegdek in het gebied rondom Eindhoven.
MAN veegmachineMAN veegmachine

Met zijn 2.30 meter is dit voertuig bijzonder smal en dat maakt het een uitermate veilig voertuig om mee langs de weg te werken. Directielid Barend van Doorn: “de breedte van het voertuig gaf de doorslag om weer te kiezen voor MAN. Het voertuig rijdt veel op snelwegen en dan is veiligheid een belangrijk aspect.” Ondanks dat het voertuig smal is, hoefde het voertuig niets in te leveren op het GVW. En dat is uniek. Op de vooras rust nog steeds 7,5 ton en op de achteras 11,5 ton.

Chauffeur Janus Hopmans houdt goed overzicht tijdens het vegen. Het stuur zit namelijk aan de rechterzijde van de MAN TGM. Janus Hopmans: “Ik zie deze MAN als een verlenging van mijn armen. Het voertuig is extra smal en mag daarom rijden op de vluchtstrook. Om veiligheidsredenen dient het voertuig namelijk 1.10 meter van de doorgetrokken streep te blijven.” Het voertuig is niet alleen veilig, ook schoon met zijn Euro 5/EEV motor. VTM veeg- & zuigmachines zorgde voor de opbouw van het heetwaterwegdekreinigingssysteem. Een volledig hydrostatisch aangedreven systeem.

De calamiteiten MAN TGM rijdt voor Rijkswaterstaat in een groot gebied rondom Eindhoven. Naast het opruimen van vloeistoffen bij calamiteiten zorgt het voertuig ook voor de reguliere schoonmaak op parkeerplaatsen, het wassen van tunnels en verwijderen van onkruid.

Dat de MAN leeuw is opgenomen in het wagenpark is wellicht geen toeval. Van Doorn Geldermalsen heeft immers een duidelijke geschiedenis met een leeuw. Vanuit huize Leeuwenstein startte 4 broers in 1963 het succesverhaal. Vanaf dat moment groeide Van Doorn Geldermalsen uit tot een aannemingsbedrijf met circa 135 medewerkers. Vandaag de dag houdt het bedrijf zich vanuit Geldermalsen,  Best en Nieuwegein bezig met activiteiten rondom grond- water- en wegenbouw en groen- en cultuurtechniek. In 2010 is het bedrijf uitgeroepen tot familiebedrijf van het jaar.

www.vandoorngeldermalsen.nl

MAN TGM 18.340 zelfrijdende veegmachine voor Van Doorn GeldermalsenMAN TGM 18.340 zelfrijdende veegmachine voor Van Doorn Geldermalsen