Communicatie software Groen, Grond en Infra

Sandvik en 5 Volvo’s voor Biemond en Van Pelt uit Zwijndrecht

Publicatiedatum: 28-01-2012 08:45
Recent leverde Kuiken aan Biemond en Van Pelt in Zwijndrecht een Sandvik QE340 zeefmachine, een Volvo L60F, een L70F en een L90F wiellader en twee Volvo rupsgraafmachines type EC240Cl.
Sandvik QE340Sandvik QE340

We zijn al bijna twintig jaar Volvo minded. Volvo wielladers zijn voor ons ongeëvenaard”, vertelt directeur Hans van Pelt. “Nooit een punt van discussie, het zijn investeringen die zich uitbetalen.”

Door het vele werk dat Biemond en Van Pelt heeft op Maasvlakte 2 werd het rendabel om zelf een zeefmachine te kopen. Door de jarenlange goede ervaringen met Kuiken en de sterke service organisatie heeft het bedrijf gekozen voor een Sandvik. De zeefinstallatie Sandvik QE340 is een dubbeldekszeef met opvouwbare omloop aan beide zijden en wordt op Maasvlakte 2 ingezet voor het scheiden van grove- en breuksteen in diverse fracties. De vingerzeef is voorzien van zware tanden voor het scheiden van de grove fractie met een grote volume stroom om het daarna in een fijnere gradatie uit te zeven. De QE340 is uitgevoerd met een Groeneveld twin smeersysteem en uitgerust met radiografische afstandbediening.

De nieuwe L60F, L70F en L90F wielladers zijn net als de andere zeven Volvo wielladers gemakkelijk inzetbaar voor de veeleisende werkzaamheden. “De machines zijn standaard rijkelijk uitgevoerd en keurig afgewerkt. Met de spaarzame Volvo zescilinder dieselmotoren type D6E LBE3 bezuinigen we op brandstof.  Gebr. Koerts Techniek heeft LMB (last moment beveiliging) op de L70F en L90G geïnstalleerd. Ook een goede zet was de inruil van twee andere merken graafmachines voor twee EC240Cl Volvo graafmachines met GPS voorbereiding en een extra console onder de hoofdgiek voor meer hoogte bereik. Op alle machines hebben we CareTrack laten activeren, dit scheelt ons veel werk.”

www.biemondenvanpelt.nl

De L60F, L70F en L90F wielladers en twee EC240Cl Volvo graafmachines met GPS voorbereidingDe L60F, L70F en L90F wielladers en twee EC240Cl Volvo graafmachines met GPS voorbereiding