Communicatie software Groen, Grond en Infra

KATO HD512 V voor Olieman uit Reeuwijk

Publicatiedatum: 20-02-2012 11:50
Met tien KATO rupsgraafmachines is de firma Gebr. Olieman B.V. uit Reeuwijk al jaren een zeer gewaardeerde klant van Barend Kemp B.V. in De Meern. Ook nu weer toont Olieman het vertrouwen in KATO en Kemp door als eerste een KATO HD512 van de nieuwste V-generatie aan te schaffen.
KATO HD512VKATO HD512V

Kraan,- handels- en loonbedrijf Gebr. Olieman B.V. is hoofdzakelijk actief als aannemer en verhuurder van grondverzetmaterieel voor het traditionele loonwerk, grondverzet en cultuurtechnische werken. Naast deze werkzaamheden is de handel in hoogwaardige teelaarde een hoofdactiviteit van het bedrijf. Vanuit diverse locaties in geheel Nederland worden diverse grondsoorten aangevoerd in Reeuwijk. Door middel van menging en bemesting van deze grondsoorten wordt voor onder ander de (boom)kweker een optimaal product vervaardigd. Dit gebeurd vanuit twee locaties in de regio. De combinatie van activiteiten maakt dat Gebr. Olieman is uitgegroeid tot een uniek en solide firma.  

Nieuw in dit machinepark is dus een circa 14,0 ton wegende KATO HD512 V op 900 mm brede rupsplaten. Een lagere bodemdruk is in de werkgebieden van Olieman van groot belang. Daarnaast zijn er door Kemp een aantal aanpassingen gedaan waardoor het werken voor de machinist nog veiliger en comfortabeler wordt. De reclameafdeling van Kemp heeft de nieuwe machine voorzien van belettering.

Op de foto de oude en nieuwe KATO gebroederlijk bij elkaar. De KATO HD130, die werd ingeruild op de nieuwe HD512-V,  heeft meer dan 20.000 uur (!) op de teller staan. De keuze voor wederom een KATO rupsgraafmachine is volgens Hans Olieman vanzelfsprekend. Hans Olieman zegt hierover het volgende; “Met de oude KATO hebben we in al die jaren nauwelijks problemen gekend. De cruciale onderdelen, zoals rijwerkkasten, pompen en dergelijke hebben nooit open gelegen voor reparatie.”

Echt bijzonder aan deze machine is het op initiatief van Hans Olieman en door Kemp ontwikkelde start/stop systeem. De motor stopt automatisch met draaien na een inactiviteit van drie minuten. Olieman nam zelf het initiatief voor de ontwikkeling omdat een deel van de werkzaamheden bestaat uit het zelf laden van de kippers met grond door de tractorchauffeur. Hierdoor staan machines soms wel een halfuur onnodig stationair te draaien. Het doel van een dergelijk systeem is uiteraard om een nog lager brandstofverbruik te bewerkstelligen.

De nieuwe KATO HD512 V kenmerkt zich verder door een hoogwaardig design, een lager brandstofverbruik, een standaard camera met kleurenscherm, een overzichtelijk informatiedisplay en uiteraard de uitstekende bediening en prestaties.

www.gebr-olieman.nl
www.kemp-groep.nl

KATO HD 512 rupsgraafmachine voor Gebr. Olieman B.V. uit ReeuwijkKATO HD 512 rupsgraafmachine voor Gebr. Olieman B.V. uit Reeuwijk