2 Scania's G 400 voor Romers uit Dordrecht

Gepubliceerd op 16-03-2012 09:20
Romers Transport heeft onlangs twee Scania G 400 vijf-assers in gebruik genomen. De 10x4/6 chassis zijn voorzien van het uit Amerika afkomstige River Belt bandlossysteem.
River BeltRiver Belt

Romers Transport is de eerste transporteur die met dit concept in de wegenbouw actief is. Er rijden al twee van deze Scania’s bij Romers, waarmee het totaal op vier komt. Aflevering vond plaats door de vestiging in Alblasserdam.

De Scania G 400 10x4/6 chassis hebben vijf assen, waarvan de middelste as door Scania Groningen is bijgebouwd. De dubbele aandrijving met drie gestuurde assen - waarvan één hefbaar - zorgen voor uitstekende wendbaarheid en een hoog nuttig laadvermogen van maar liefst 32 ton gecombineerd met een laag eigen gewicht.

Het bandlossysteem biedt ten opzichte van een traditionele kipper een aantal grote voordelen in onder andere het asfalttransport. Zo is het voertuig beter inzetbaar op plaatsen waar hoogte een beperking is. Hierdoor kan probleemloos, zonder tijdverlies, in tunnels, onder viaducten, bomen en bovenleidingen worden gelost. In nauw overleg met de Scania vestiging in Alblasserdam is een uitgekiend concept samengesteld, waarbij de nadruk ligt op maximalisering van het laadvermogen, zonder in te leveren op comfort en ruimte voor de chauffeur. Gezien de inzet is het niet wenselijk gebleken het voertuig te voorzien van naafreductie. Dit brengt een besparing met zich mee, zowel op het gebied van gewicht, als in brandstofverbruik. Hierdoor draagt Romers Transport actief bij aan een lagere uitstoot van de CO2 uitstoot per ton/km. Een ander voordeel van het bandlossysteem is dat de temperatuur bij asfaltlossen constanter is, wat de kwaliteit van het asfalt ten goede komt.

Romers Transport is een zelfstandige werkmaatschappij binnen VolkerWessels en is gespecialiseerd in kippertransporten, weg- en exceptionele transporten en de handel en overslag van bouwgrondstoffen en wegenbouwmaterialen. De hoofdvestiging bevindt zich in Dordrecht.

www.romerstransport.nl
2 Scania's G 400 voor Romers uit Rozenburg2 Scania's G 400 voor Romers uit Rozenburg

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!