Communicatie software Groen, Grond en Infra

3x IHI IC100 rupsdumper voor Scholman uit Nieuwegein

Publicatiedatum: 23-03-2012 07:55
Jos Scholman Bedrijven uit Nieuwegein heeft wederom voor de Kemp Groep gekozen. Ditmaal levert Barend Kemp B.V. uit De Meern maar liefst drie IHI IC100 rupsdumpers aan Scholman. De derde rupsdumper met autolaadkraan volgt binnenkort.
IHI IC100 rupsdumperIHI IC100 rupsdumper

Twee van de drie rupsdumpers worden ingezet in het werk waar normale trekkers met kippers niet goed meer uit de voeten kunnen. De beperkte schade aan de ondergrond door de lage bodemdruk is daarbij ook een groot voordeel. Dit in tegenstelling tot de diepe sporen die trekkers veroorzaken onder deze extreme omstandigheden. De derde dumper is voorzien van een autolaadkraan voor het hijsen en transporten van vlonderpanelen.

Deze 13,2 ton wegende rupsdumpers op 750 mm rubberen rupsen met verhoogde laadbak (50 cm) met hydraulische klep hebben een laadvermogen van circa 10.000 kg en zijn onder andere uitgevoerd met een luxe bestuurdersstoel, airconditioning, een brandstofvulpomp, extra werkverlichting, overdruk voorbereiding en een trekhaak. De binnenzijde van de laadbak is ten behoeve van een langere levensduur afgewerkt met HARDOX® plaatwerk. Dit hoogwaardige en slijtbestendige materiaal voldoet aan de allerhoogste eisen. De opstaande verlenging van de laadbak aan de voorzijde voorkomt dat bij het laden van grote hoeveelheden grond de achter- en bovenkant van de cabine onder het grond komt te zitten.

Met een vermogen van 249 pk en een rijsnelheid van maximaal 12 km/h zijn deze machines inzetbaar in zeer extreme omstandigheden voor het verwerken van grote hoeveelheden grond. Door de aanschaf van deze rupsdumpers kan Scholman dit werk voortaan in eigen beheer uitvoeren. De slogan “Alles, maar dan ook alles in eigen hand” wordt met de aanschaf van deze machines extra kracht bijgezet.

Jos Scholman Bedrijven is al meer dan 35 jaar actief op het gebied van bouw- en woonrijp maken, bermen- en wegenonderhoud, sport- en cultuurtechniek, plein- en straatreiniging, onderhoud waterwegen, openbare groenvoorziening, natuur en landschapsbouw en grondslag voor paardensport. Met meer dan 180 medewerkers, nemen zij vakkundig werken aan in Nederland. 

www.kemp-groep.nl

3x IHI IC100 rupsdumper voor Scholman uit Nieuwegein3x IHI IC100 rupsdumper voor Scholman uit Nieuwegein