Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Cat 777G dumptruck

Publicatiedatum: 16-04-2012 10:05
De nieuwe Cat 777G dumptruck levert uitstekende prestaties in de categorie voertuigen van 100 short-ton (ca. 91.000 kg). De 777G is de opvolger van de 777F.
Cat 777G dumptruckCat 777G dumptruck

In 1977 bracht Caterpillar de eerste 777 op de markt. Deze dumptruck heeft bewezen een eersteklas werkpaard te zijn voor de mijnbouw en grootschalige grondverzetwerkzaamheden.

De prestaties van de 777G zijn verbeterd, dankzij een koppel dat 7% hoger is, en een nieuwe transmissieregeling, voor snelle laadcycli en schakelen als in een personenwagen. De verbeterde prestaties worden gecombineerd met nieuwe brandstofbesparingsmethoden, zoals instellingen die de efficiency vergroten en een adaptieve zuinige modus, die het brandstofverbruik automatisch optimaliseert op grond van de basisproductie van de gebruiker. Besparingen op brandstof worden ook minder zichtbare manieren gerealiseerd, zoals door functies als Auto Neutral Idle en de APECS-transmissieregelingen, waarbij de truck efficiënter met brandstof omgaat als hij vooruit in neutraal staat of een helling oprijdt. Klanten kunnen naar keuze functies inschakelen zoals Engine Idle Shutdown (stationair draaiende motor slaat af) en snelheidsbeperking, om de besparingen op brandstof verder te vergroten.

Behalve efficiënt met brandstof is de 777G ook stiller en stoot hij minder uit. Twee jaar voordat de verordening in werking treedt, komt Caterpillar met de 777G al met zijn oplossing in het kader van de US EPA Tier 4 Final-normen. Dit biedt klanten de mogelijkheid om eerder aan hun doelen op het gebied van duurzaamheid te werken. Deze oplossing is zowel simpel als robuust en bestaat uit een combinatie van motortechnologie, Cat Nox reductiesysteem, en katalysatoren. Gebruik van diesel met een uiterst laag zwavelgehalte en zeer weinig roet producerende motoroliën is absoluut noodzakelijk, maar extra onderhoud of ingrijpen door de machinist is niet nodig. Buiten de gebieden waar de U.S. EPA van kracht is, realiseert de 777G emissiereducties met behulp van technologieën en brandstofrendement die voldoen aan Tier 2 (EU Stage II).

Met de G-serie heeft Caterpillar de beremming en de tractiecontrole verbeterd. De trucks zijn nu standaard uitgerust met hydraulische schijfremmen in oliebad op alle vier hoeken. De opzet van het systeem verhoogt de grip op hellingen en zorgt voor reactieve remprestaties met een hoge weerstand tegen remkrachtverlies. Constructieverbeteringen verlengen de levensduur van remcomponenten door de kracht te vergroten waarmee de remmen worden gelost. De optionele Cat-motorrem kan de levensduur van bedrijfsremmen vergroten en werkt samen met de Automatic Retarder Control, waardoor snel van hellingen kan worden gereden en de laadcycli kort kunnen zijn. Het nieuwe handremsysteem stelt zowel de voor- als de achterremmen in werking, zodat de truck ook op hellingen stevig staat. Naast de betere remprestaties beschikt de 777G over een tractiecontrolesysteem dat in staat is te differentiëren tussen wielspin en het maken van bochten. Het systeem maakt nu gebruik van de hydraulische bedrijfsremmen. Hierdoor kan het systeem bij lagere snelheid inschakelen met als gevolg minder bandslijtage en snellere cycletijden.

De 777G beschikt ook over nieuwe functies ter vergroting van de veiligheid en het comfort van machinist en onderhoudspersoneel. Het systeem is beter en gemakkelijker toegankelijk, met nieuwe relingen die op drie punten houvast bieden. In de cabine ervaart de machinist 50 procent minder geluid dan bij het vorige model. De Cat Comfort Seat serie III, en voorzien van trillingsreducerende technologie en een driepuntsgordel. De stoel is op vele verschillende manieren instelbaar en biedt comfort gedurende de hele werkdag, net als de nieuwe voetsteunen en de automatische temperatuurregeling. Het linker zijraam wordt elektrisch bediend en bestaat evenals de voorruit uit gelamineerd glas, wat de veiligheid vergroot. Als nooduitgang fungeert het scharnierende raam rechts.

De 777G is standaard uitgerust met Object Detection. Dit systeem maakt gebruik van radar, een beeldscherm in de cabine en meerdere camera’s. Object Detection geeft de machinist een beter zicht van de omgeving dat zorgt voor meer veiligheid. De 777G is ook uitgerust met bandencontrole, doordat gebruik wordt gemaakt van gegevens over het laadvermogen, afkomstig van het Truck Production Monitoring System en gegevens zoals de temperatuur van de lucht en de snelheid van de truck, waarmee de belasting voor de banden kan worden berekend. Als banden hun maximale verhouding tussen belasting en snelheid naderen, wordt een waarschuwingssignaal afgegeven en kan de machinist kiezen of als vervolgactie de snelheid moet worden verminderd of de nuttige belasting moet worden gereduceerd.

Onderhoud kan snel en gemakkelijk worden uitgevoerd, met onderhoudspunten die vanaf de grond bereikbaar zijn voor het elektrisch systeem (op de voorste bumper) en vloeistoffen bijvullen. Het optionele vloeistofbijvulpunt biedt vanuit één centraal punt toegang tot alle punten. Het is o.a. uitgerust met een verlicht toetsenpaneel, met niveau-indicatoren die de technici directe informatie biedt over welke vloeistoffen moeten worden bijgevuld. Voor de machinist in de cabine is aanvullende informatie over het vloeistofpeil beschikbaar. Caterpillar breidt de vervangingsintervallen voor hydrauliekoliefilters uit naar 1000 uur. Dat betekent vermindering van de gebruikskosten.

www.pon-cat.com

De nieuwe Cat® 777G dumptruck met VS-certificaat emissiewaarden voor Tier 4f De nieuwe Cat® 777G dumptruck met VS-certificaat emissiewaarden voor Tier 4f