Communicatie software Groen, Grond en Infra

Overname Barend Kemp door Koninklijke Reesink

Publicatiedatum: 25-04-2012 09:35
Koninklijke Reesink N.V. (“Reesink”) heeft met de aandeelhouder van Ben Kemp Holding B.V., gevestigd in De Meern, een principeovereenstemming bereikt over overname van 100% van de aandelen.

Profiel Kemp Groep
Ben Kemp Holding B.V. is houder van de aandelen Barend Kemp B.V., Kemp BVBA, Huur&Stuur B.V., Vacu-Rent B.V. en Kemp Hoogwerkers B.V. (“Kemp Groep”) en realiseerde met het Multi Brand concept met diverse A-merken over 2011 een omzet van ruim € 28 miljoen. De Kemp Groep telt 48 medewerkers.

De Kemp Groep is al meer dan 55 jaar specialist in grondverzetmaterieel en heeft vestigingen in De Meern (Utrecht), Bergschenhoek (Rotterdam) en Hamme (België). In Nederland en België is de Kemp Groep importeur van diverse A-merken waaronder IHI minigraafmachines en KATO rupsgraafmachines. In België is Kemp importeur van onder andere Atlas graafmachines, industriemachines en spoorwegmachines. Ook de TEREX compactline behoort tot de importeurschappen van Kemp.

Huur&Stuur B.V. is de grootste verhuurder van grondverzetmaterieel in Midden- Nederland. Vacu-Rent B.V. is verhuurder van een compleet programma (machinaal) bestratingsmaterieel. Kemp Hoogwerkers B.V. heeft de importeurschappen voor zowel Nederland als België van IHI spinhoogwerkers, Nagano rupshoogwerkers en ITECO schaarhoogwerkers.

Gerrit van der Scheer (CEO Reesink): “Zoals reeds verschillende keren aangegeven zien wij grondverzet als een interessante aanpalende markt voor het groene segment. Met de overname van de Kemp Groep, specialist in grond- weg- en waterbouw (GWW), zetten wij een belangrijke stap in deze markt. Hiermee kunnen wij een totaal pakket aan machines aanbieden met de juiste ondersteuning. Wij zien grote mogelijkheden tot synergie aan de verkoopkant. Bedrijven die werkzaam zijn in land- en tuinbouw en landschappelijk onderhoud maken namelijk vaak gebruik van grondverzetmaterieel en omgekeerd.”

Ben Kemp (directeur grootaandeelhouder Ben Kemp Holding B.V.): ”Door deze overname gaan wij onderdeel uitmaken van een ambitieuze groep met een uitstekende reputatie, waardoor ook onze positie in de markt nog sterker wordt. Het stelt ons in staat als totaalleverancier van materieel in Nederland en België een van de belangrijkste spelers op de GWW-markt te worden. Wij verwachten tevens dat de overname een positief effect zal hebben voor onze medewerkers, klanten, leveranciers en de familie. Ik zie ernaar uit om als algemeen directeur van de Kemp Groep de komende jaren de kansen in de markt optimaal te benutten.”

Strategische overwegingen
Deze overname past uitstekend in de strategie van Reesink om in het groene segment te groeien in aanpalende markten met sterke A-merken of concepten. De Kemp Groep een specialist in de grond-, weg- en waterbouw sector voldoet volledig aan dit profiel. Samen met de bedrijven uit het groene segment, die een sterke positie in de agrarische sector hebben, zal de Reesink Groep werken aan ‘Total Supply Each Customer’. Speerpunt zal het realiseren van de synergie aan de verkoopkant zijn zodat de rentabiliteit van de onderneming als geheel nog verder kan stijgen. Met de overname van Kemp Groep verwachten wij ook extra groei te realiseren op de Belgische markt.

Het verhuurconcept Huur&Stuur van de Kemp Groep is één van de activiteiten die in Nederland verder zal worden uitgerold. Waar mogelijk zal gebruik worden gemaakt van het dealernetwerk van onze bedrijven Kamps de Wild, Jean Heybroek en Reesink Technische Handel. Op deze manier komt voor Kemp een nog bredere entree bij aannemers, loonwerkers en hoveniers tot stand. De combinatie van onze bedrijven in het groene segment en de Kemp Groep versterkt en verbreedt de marktpositie over en weer. De heer Kemp zal nog minimaal vijf jaar de Kemp Groep leiden en gestalte geven aan de synergievoordelen aan de verkoopkant. Partijen streven ernaar de overname uiterlijk in mei 2012 af te ronden. De overname zal direct bijdragen aan de winst per aandeel.

Financiering
De koopsom zal grotendeels worden gefinancierd door uitbreiding van de bankfinanciering met een overbruggingsfaciliteit. Een kleiner deel van de koopsom wordt voldaan door levering van certificaten van (gewone) aandelen Reesink. Deze certificaten van (gewone) aandelen Reesink worden ingekocht bij Recopart B.V.

Profiel Koninklijke Reesink
Koninklijke Reesink focust op twee segmenten: het groene en het industriële. In het groene segment zijn onze bedrijven actief als distributeur van vooraanstaande merken ten behoeve van de land- en tuinbouw en landschappelijk onderhoud. De producten worden met name via dealers geleverd aan agrariërs, loonwerkers, groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, gemeentes, overheden, waterschappen en bosbouwers. In het industriële segment is Reesink eveneens actief als distributeur. In dit segment vindt levering met name plaats aan technische groothandels, staalbouwers, constructiewerkplaatsen, machinefabrikanten, installatiebouwers, en de agro-industrie.

www.royalreesink.com
www.kemp-groep.nl

Reesink is via Claas importeur Kamps de Wild ook actief in de agrarische sector Reesink is via Claas importeur Kamps de Wild ook actief in de agrarische sector