Communicatie software Groen, Grond en Infra

Asfalt warm houden

Publicatiedatum: 08-01-2004 16:51
Van der Spek Vianen toonde tijdens het open huis - tussen kerst en nieuwjaar - o.a. de ATC asfalt thermo container.

Een zogenaamde Hotbox die vooral voor reparatiewerk aan asfaltwegen geschikt is omdat hij het asfalt op de juiste verwerkingstemperatuur houdt. De fabrikant bouwt vier basistypen ATC's: met inhouden van 1,25 t/m 20 ton. Er zijn 14 uitvoeringen en er is bijvoorbeeld keuze uit aanhangerversies en modellen voor tijdelijke (afzetbare) en permanente opbouw op bestelwagens of trucks.

De grotere modellen hebben twee asfaltboxen om zoveel mogelijk het asfalt op een goede verwerkingstemperatuur te houden. ATC biedt optioneel keuze uit afzetsystemen, uitvoerbanden, gasaansluitingen, eventuele aansluitingen voor hydraulische handhamers, een kleefspuit en gritstrooiers. Klanten kunnen kiezen voor benzine- of dieselmotoren voor de aandrijving.

Ook bij Van der Spek: de laatste Kobelco graafmachines (Van der Spek was immers tot 31 december 2003 importeur voor Kobelco), de nieuwe Kawasaki wielladers, de bijzondere Fuchs houtoverslagmachine, de nieuwe lijn Dynapac walsen, frezen en asfaltafwerkmachines en de Bell dumpers. Recentelijk verkocht Van der Spek twee 25-tons B25D 6x6 dumpers aan Vink in Barneveld. Deze machines zijn tegenwoordig standaard uitgerust met een elektronisch weegsysteem.