Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo A25F dumper voor Rikken uit Epe

Publicatiedatum: 27-04-2012 09:20
Bij Rikken Epe B.V. uit Epe krijgen ze maar geen genoeg van Volvo dumpers. De nieuwste aanwinst is een Volvo A25F. Veertig jaar geleden bestelde vader Rikken zijn eerste Volvo dumper bij Kuiken N.V.
Volvo A25F dumperVolvo A25F dumper

Met de 860TL voerde hij alle voorkomende werkzaamheden uit in de grond, weg en waterbouw. Vanaf 1987 kwamen zijn zonen Berry en Martijn erbij om het goed geoliede bedrijf verder uit te bouwen. In 1994 namen ze het bedrijf over.

“Net als mijn vader, zijn mijn broer en ik helemaal gek van Volvo dumpers”, vertelt Martijn. “Daarom en om de kwaliteit en betrouwbaarheid kiezen we altijd voor een Volvo. Tel daarbij de prima service van Kuiken op en het feit dat Kuiken altijd op tijd de onderdelen levert en je hebt de beste redenen om veertig jaar lang voor Volvo dumpers te kiezen. Bij het bouwrijp maken van bouwlocaties, het transporteren van zand en grind, dijkverzwaring of het aanleggen van snelwegen: de Volvo dumpers brengen met gemak het zware werk ten uitvoer. Ook onze beide machinisten willen niet anders. De cabine staat op rubber dempers met een heel laag geluidsniveau en de airco zorgt voor een goed klimaat en dus voor fitte machinisten.

Rikken ruilde een nog altijd nette A25D in voor een gloednieuwe A25F. De nieuwe dumper beschikt over een 6x6 aandrijving, rijdend inschakelbaar en een hydromechanische, zelfcompenserende besturing zodat de dumper altijd goed onder controle te houden is, ook al is de bak helemaal vol. Met de Stap 3B Volvo zescilinder turbo dieselmotor type D11H-B met vier kleppen per cilinder met watergekoelde en luchtgekoelde intercooler heeft deze Volvo A25F meer dan genoeg power om alle werkzaamheden snel en goed uit te voeren. “We horen veel lofuitingen over het brandstofverbruik, dat het verbruik nog gunstiger is dan bij de E-serie. Ook dat moeten we Volvo nageven, de machines worden steeds zuiniger. Voor deze nieuwe dumper is CareTrack geactiveerd.  Ook onze andere drie Volvo dumpers hebben we laten voorzien van CareTrack, zo hebben we een compleet beeld betreffende onder andere service- en onderhoudsmomenten.”

www.rikkenepe.nl

Volvo A 25 F dumper voor Rikken uit EpeVolvo A 25 F dumper voor Rikken uit Epe