Communicatie software Groen, Grond en Infra

Liebherr R-944 C HD-SL Litronic voor Sinke uit Kruiningen

Publicatiedatum: 07-05-2012 11:30
De Sinkegroep uit Kruiningen (zld) heeft onlangs voor hun sloopdivisie een Liebherr R-944 C HD-SL Litronic rupsgraafmachine aangekocht.
Liebherr R-944 CLiebherr R-944 C

Deze klant heeft reeds een Liebherr A-904 in gebruik en de goede ervaringen op het gebied van het lage geluidsniveau en brandstofverbruik vormden de basis voor deze nieuwe investering in een Liebherr. Voor grotere projecten werd gezocht naar een jong gebruikte 45 tonner. In goed overleg met Mari van Rodijnen (W & H dealer Hoogerheide) werd een jonge machine  met 3000 uur op de klok gevonden. De machine lijkt rechtstreeks uit de fabriek in het Franse Colmar te zijn gereden en de gemaakte uren zijn hem nauwelijks aan te zien.

De Liebherr R-944 is uitgerust met een gestrekte mono van 6800 mm en een lange lepelsteel van 3400 mm met daaraan een CW 45 hydraulische snelwissel. De gestrekte monogiek zorgt voor een extra hefhoogte van 1 meter in vergelijking tot een standaard monogiek. Deze extra meter lijkt weinig maar is in de praktijk o zo handig vooral, bij het slopen (daar telt elke meter) en bij het laden van vrachtauto’s.
De machine is speciaal voor het slopen uitgerust met extra voorzieningen zoals bescherming bovenop de cabine en voor de voorruit. Voor het gebruik van sorteergrijper/sloophamer is een extra hydraulische functie beschikbaar.
De cabine is tevens voorzien van een overdruk systeem (compleet met opstart regeling) en anti-vandalisme beplating. Ook de centrale smering ontbreekt bij zo’n machine niet. De HD-SL onderwagen is speciaal voor de sloop voorzien van extra geleideplaten en een geïntegreerde gereedschapskist

De machine was nog niet afgeleverd of de eerste sloop klus stond al te wachten en de machine kon dus gelijk in Kruiningen aan het werk.

www.wynmalenhausmann.nl

Liebherr R-944 C HD-SL Litronic sloopkraan voor Sinke uit Kruiningen Liebherr R-944 C HD-SL Litronic sloopkraan voor Sinke uit Kruiningen