Communicatie software Groen, Grond en Infra

Geupgrade Cat mobiele graafmachines op TKD

Publicatiedatum: 01-06-2012 12:35
Verbeterde constructie, comfortabeler werkomgeving voor de machinist en functies voor machineparkbeheer voegen waarde toe aan M313D en M315D mobiele graafmachines. Beide machines zijn te bewonderen op de TKD.
Cat mobiele kraanCat mobiele kraan

De viercilinder Cat® M300D-serie mobiele graafmachines hebben een degelijke reputatie opgebouwd dankzij hun betrouwbare prestatie, duurzaamheid, veelzijdigheid, zuinig brandstofverbruik en lage exploitatiekosten. Deze eigenschappen zijn onlangs verder verbeterd door een aantal technische verbeteringen van onder meer de cabine en het onderstel, en door toevoeging van nieuwe technische functies en machinepark-beheersystemen. De nieuwe modellen hebben een flexibeler ontwerp, bieden meer bedieningscomfort en functionaliteit en maken effectiever machineparkbeheer mogelijk.

Nieuw voor onder andere de M313D, M315D en M316D is een gelast onderstel, waardoor zowel aan de voor- als aan de achterzijde een dozerblad kan worden gebruikt, met of zonder stempels aan de tegenoverliggende zijde. Het is ook mogelijk de machines te voorzien van stempels aan de voor- en achterzijde. Dankzij deze veelzijdigheid kan de klant de configuratie van zijn machine afstemmen op het specifieke gebruiksdoel. De monitor in de cabine is nu dezelfde als die in de Cat zescilinder mobiele graafmachines. Het monitordisplay is 40% groter en de resolutie is hoger, waardoor de machinist een haarscherp beeld heeft. De gebruikte software is echter specifiek voor mobiele graafmachines, en het navigeren door de menu´s gaat nu nog vlotter. Het beeld van de standaard achteruitkijkcamera en van de twee optionele camera´s kan via sneltoetsen worden weergegeven op de monitor. Ook de snelkoppeling wordt geregeld via de monitor, en door middel van een geluidssignaal weet de machinist dat de koppeling geopend is. De regeling van de koppeling vindt plaats via een nieuwe klep, die dezelfde bedieningsvolgorde heeft als bij de 300D/E rupsbanduitvoeringen. De vergrendelingsfunctie, die standaard aanwezig is in alle cabines, wordt nu bediend via een sneltoets op de monitor.

Op de nieuwe rechtshandige schakelmodule, eveneens dezelfde als op de zescilinder mobiele graafmachines, bevindt zich nu de hendel voor traploze verstelling van het motortoerental, waarmee de machinist intuïtief de motorsnelheid kan regelen. De zwaailichtschakelaar bevindt zich eveneens op het nieuwe paneel - een kleine wijziging, maar dit toont aan dat er deze modellen op details is gelet. De luchtgeveerde, instelbare stoel met mechanisch geveerde zitting is nu voorzien van een geïntegreerde lendesteun, vergrendelbare horizontale vering, mechanische hoogte-instelling en passieve klimaatregeling. Deze laatstgenoemde functie zorgt dat vocht van het oppervlak van het zitkussen wordt verwijderd door een laag van koolstofvezel tussen de stof en het schuimrubber. Dit systeem regelt dat vocht verdwijnt als de stoel niet wordt bezet. Het resultaat is een continu droge stoel, wat bijdraagt aan het algehele bedieningscomfort.

Nieuwe functies voor meer onderhoudsgemak zijn onder meer een andere loop van de koelvloeistofleidingen voor ongehinderde toegang tot de servicepunten en een gebruiksvriendelijke shunttank met een aangepaste vulopening en dop Bovendien zijn de proportionele regelkleppen voorzien van nieuwe elektrische connectors, en is de hydrauliektank uitgerust met nieuwe druk- en temperatuursensors, evenals een nieuwe drainklep. De mobiele graafmachines kunnen worden uitgerust met het Product Link-systeem, dat diep geïntegreerd is in machinesystemen en remote bewaking van gegevens mogelijk maakt, zoals locatie, event-codes, diagnostische codes, bedrijfsuren, brandstofverbruik en stilstandtijd. Ook zijn met dit systeem mapping-functies mogelijk, zoals geo-fencing. Via de web-based applicatie VisionLink™, een veilig en krachtig telemetrisch systeem, verstuurt Cat Product Link deze informatie naar de klant en de dealer. Het Cat Machinebeveiligingssysteem (MSS) is een tool voor machineparkbeheer van nieuwe graafmachines (standaard in Noord-Amerika en de EU). MSS, dat gebruik maakt van speciale sleutels met een elektronische chip, controleert wie de machine mag bedienen (en wanneer). Daarna controleert MSS door middel van een kleine antenne rondom de hoofdschakelaar de identiteit van de gebruiker en of deze toestemming heeft om de machine te

TKD ACTIE - Maak kans op een unieke Gazelle - Caterpillar fiets
Word jij de Piet Pelle op een unieke Gazelle? Bij Koninklijke Gazelle in het Veluwse Dieren maken circa 450 medewerkers elk jaar meer dan 300.000 fietsen. Gazelle is hiermee marktleider in Nederland en werkt hier al aan sinds de oprichting in 1892. Met de overname door Pon, brengt dit verschillende voordelen met zich mee voor de klant. Eén van de voordelen is dat dé twee A merken Caterpillar en Gazelle hun krachten en kwaliteit hebben gebundeld...Als nuchtere fietsenmakers en ?grondverzetboeren?, is gewerkt aan het ontwerpen van een veilig, comfortabel, duurzaam én mooi product.

Speciaal voor de TKD is er door Gazelle een gelimiteerde oplage van 35 stuks Pon Caterpillar fietsen ontwikkeld. Bij de aanschaf van een mobiele Cat graafmachine of Cat compacte machine op 7, 8 of 9 juni krijgen alleen de eerste 35 kopers deze gelimiteerde fiets bij de machine als cadeau. Wees er snel bij, want op is op! De standbemanning op kavel 1 (Caterpillar) van Pon Equipment kunnen geïnteresseerden er alles over vertellen.

pon-cat.com
www.tkd.nl

Geupgrade Cat mobiele graafmachines, ook op TKDGeupgrade Cat mobiele graafmachines, ook op TKD