Communicatie software Groen, Grond en Infra

IHI 55N minigraver voor Van Etten uit Berkel en Rodenrijs

Publicatiedatum: 09-07-2012 07:55
Loonbedrijf Van Etten uit Berkel en Rodenrijs heeft onlangs een nieuwe IHI 55N-3 midigraafmachine via Barend Kemp B.V. in De Meern in ontvangst genomen.
IHI 55N minigraver IHI 55N minigraver

De IHI 55N met lange lepelsteel is compleet uitgerust en opgebouwd door de montageafdeling van Barend Kemp B.V. in De Meern. Denk hierbij aan o.a.: extra functies met proportionele bediening, slangbreukbeveiliging, bovenuitlaat en extra werkverlichting. De 5,4 ton wegende IHI heeft een vermogen van circa 55,5 pk, is 200 cm breed en heeft een opbreekkracht van 36,6 kN.

Loonbedrijf van Etten is één van de grootste tuinbouwloonbedrijven van Nederland, gespecialiseerd in alle grondwerkzaamheden in de agrarische sector. Daarnaast worden er ook werkzaamheden verricht in de grond-, weg- en waterbouw. In het najaar en in de winter is een groot deel van de ruim honderd personeelsleden bezig met het ruimen van verschillende soorten tuinbouwgewassen. Het machinepark bestaat uit tractoren, graafmachines, rupsdumpers en shovels. Diepladers en vrachtwagens verplaatsen het materieel en het personeel elke dag van en naar het werk.

De klantenkring van het loonbedrijf bestaat voor een groot gedeelte uit bedrijven die met de tuinbouw te maken hebben zoals de tuinders zelf, de leveranciers, installatiebureaus, kassenbouwers, etc. Loonbedrijf van Etten richt zich ook steeds meer op werkzaamheden buiten de tuinbouw zoals verhuur van machines en werkzaamheden voor collega aannemers, overheden, gemeentes, hoveniers en het zetten van beschoeiingen en damwanden. Daarnaast is er een vestiging in Vlaardingen, Blijdorp BV geheten, gespecialiseerd in cultuurtechnische werken, groenvoorzieningen en riool- en straatwerkzaamheden.

www.vanettenbv.nl
www.kemp-groep.nl

IHI 55N minikraan voor Van Etten uit Berkel en RodenrijsIHI 55N minikraan voor Van Etten uit Berkel en Rodenrijs